logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Orville, seizoen 2


De Orville is een unieke serie, dat een brug slaat tussen sitcoms en de betere sci-fi series die we kennen. Inmiddels hebben we de laatste aflevering van The Orville, seizoen 2 gekeken en het was echt genieten! De serie is een mooie stap voorwaarts gegaan ten opzichte van het eerste seizoen, dat vooral te zien is in de special effects.

Personeelswisseling

in dit seizoen zijn er een aantal wisselingen in de karakters geweest: nieuwe personages doen hun intrede, oude en populaire karakters verdwijnen van het toneel, zoals de populaire leider Alara. Het toevoegen van Jessica Szohr’s Talla is een goede keuze geweest. Haar temperament past iets beter bij de rest van de bemanning. Waar Alara soms nog steeds het kind van de groep voelde, is Talla’s veel meer op hetzelfde niveau als Ed, Kelly en Gordon. Ook John maakt een kleine verschuiving door, waardoor hij een unieke functie krijgt in de serie als vriend en vertrouweling – en bovendien een mooi bruggetje om de technische kant van Orville te belichten.

Karakterontwikkeling

De grootste verbetering voor The Orville, seizoen 2 was wel de manier waarop de serie hun persoonlijke ontwikkelingen inzette. De serie is echt een serie geworden, en geen serie losstaande verhalen die in eenzelfde omgeving afspeelt. Gebeurtenissen en meningen van personages hebben een duidelijke invloed op het verloop van de serie. Dit is dan ook één van de weinige series waarbij de relaties van de personages voor een groot deel het verloop van de serie lijken te bepalen.

Ga direct naar The Orville, seizoen 2 op BOL.com.


Recensie over The Orville, seizoen 2

Het tweede seizoen van de Orville slaagde er gelukkig in om zijn geweldige gevoel voor humor te behouden (dat aantoonbaar lichter is dan de meeste scifi-shows), maar combineerde het met een sterkere sci-fi basis. De ruimtegevechten zien er goed uit, de dubbele afleveringen in dit seizoen laten diepgaandere verhalen vertellen en de contacten onderlin zijn bijzonder goed uitgewerkt. Minpuntje is de maatschappij-kritische toon die de serie aanhoud ten opzichte van de Moclans, die moreel onacceptable overkomt.

Score: 8


Informatie

Titel: The Orville, seizoen 2
Uitgever: Twentieth Century Fox
Tijdsduur: 675 minuten
Genre: science fiction.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.