logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Originele vragen krijgen van Kijk een heldere reactie in: Kijk antwoordt


kijk antwoordt De wereld zit vol mysteries. Daar kun je lang over nadenken, want: waarom is niet alles gewoon helder, eenvoudig en simpel te verklaren? Maar feit is dat je soms vragen tegenkomt waar je het antwoord gewoon niet op kunt vinden. Het boekje Kijk antwoordt heeft 153 bijzondere vragen verzameld en is op zoek gegaan naar een helder en begrijpelijk antwoord.

Verschillende soorten vragen

Omdat er zo veel verschillende vragen zijn, is het ook lastig om ze in categorieën te verdelen. Misschien hebben ze er in het begin even over nagedacht, maar waren er zo veel mogelijkheden om ze in groepjes te verdelen dat ze alle vragen maar gewoon achter elkaar hebben geplaatst. Eerlijk gezegd is dat ook helemaal niet zo’n probleem. Het maakt het ontdekken in het boekje eigenlijk wel zo leuk. Je komt telkens weer een nieuw onderwerp tegen. Sommigen zullen je aanspreken, anderen juist helemaal niet. Maar wie weet maken ze je toch nieuwsgierig genoeg om het antwoord te lezen, en voila, je hebt weer iets nieuws geleerd wat bijna niemand anders weet!

Rare vragen

In Kijk antwoordt lees je de meest bizarre vragen. Wie weet heb je daar nu al een antwoord op, maar ik durf te wedden dat je bij de meeste vragen geen echt zeker antwoord kunt geven. Weet jij bijvoorbeeld hoe vissen drinken, of hoe goud wordt gemaakt? Kun jij vertellen hoe snel een treinwiel slijt, of hoe veel huid een mens in zijn leven verliest? Wat de gezondste groente is, of waarom bijen sterven als ze hebben gestoken? En dat zijn nog maar zes vragen: nog 147 te gaan!

Duidelijke taal

Het probleem met rare vragen is dat ze ook vaak lastig te verklaren zijn. Als het antwoord heel simpel was, had je het antwoord namelijk wel al kunnen vinden, nietwaar? Dankzij hun ruime ervaring met moeilijke onderwerpen zijn de schrijvers van Kijk perfect in staat om die lastige antwoorden en uitgebreide uitleg samen te vatten in een heel kort verhaal. Zo heb je de essentie van de uitleg. Wil je meer weten, dan kun je met die informatie vast en zeker wat meer opduikelen in Google. Jij vraagt? Kijk antwoordt.

Informatie

Kijk antwoordt Fontaine uitgevers, 147 pagina’s, paperback. Prijs: 10 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789059567016

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.