logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ik wil niet naar Frankrijk… Maar wat dan wel?


Yay, we gaan steeds vaker op vakantie met z’n allen! Dat blijkt uit de cijfers die onlangs gepubliceerd zijn. Dit jaar gingen er maar liefst 11 miljoen Nederlanders op vakantie en reisden we met z’n allen af naar uiteenlopende landen. Sommige verlaatten Europa, maar de meerderheid boekte een tripje naar het vertrouwde Frankrijk. Je hoeft niet lang te reizen, dus je hebt het vakantiegevoel snel te pakken en de kans op zomers weer is erg groot. Natuurlijk kun je ook buiten de “standaardvakanties” omdenken en het eens over een hele andere boeg gooien. Komt jouw vakantie er nog aan en ben je nog aan het twijfelen over de invulling ervan? Hieronder vind je verschillende unieke vakanties op een rijtje!

Healthy vacay

Dit is zeker het proberen waard: een fietsvakantie! Ook als je normaal niet de grootste fan bent van fietsen, ga je dit waarschijnlijk alsnog hartstikke leuk vinden. Je komt door natuurgebieden die met de auto slecht bereikbaar zijn, bent hartstikke flexibel en stippelt je reis helemaal zelf uit. Het enige waar je natuurlijk geen zin hebt, is het sjouwen van je spullen. Gelukkig bestaan er tal van organisaties die jouw spullen voor een kleine vergoeding van het beginpunt naar het eindpunt van die dag brengen. Jij hoeft je vervolgens alleen nog maar druk te maken over het volgen van de juiste route. Aangezien bosweggetjes best wel veel op elkaar lijken, is het aan te raden om een soort TomTom te installeren. Hiervoor kun je gewoon je eigen telefoon gebruiken, zolang je deze maar plaatst in een Huawei Y7 hoesje die je veilig aan je stuur vast kunt klikken.

Ola, ciao,

Iets compleet anders dan een fietsvakantie, maar minstens net zo leuk: een taalcursus in het buitenland! Stel je voor, je wilt Spaans leren. Hoe kun je dat nu beter aanpakken dan door een maand (of langer) tussen de echte locals en natives te leven? Niet. Het is een hele effectieve manier om zowel de taal als de cultuur onder de knie te krijgen. Daarnaast doe je een mooie buitenlandervaring op, leer je mensen over de hele wereld kennen en kom je thuis met een extra taal op je CV. Er zijn tal van organisaties die dit soort reizen opzetten. Je slaapt met je klasgenoten in een hotel, campus of soms zelfs in gastgezinnen en bent doordeweeks druk bezig met de taalcursus. Je hebt daarnaast genoeg vrije tijd om de stad te verkennen, tapas te eten en het nachtleven te ontdekken.

Sprookjes bestaan!

Ben jij verzot op sprookjes, romantisch aangelegd of misschien wel heel nieuwsgierig naar de Duitse geschiedenis? Dan is de Sprookjesroute, uitgestippeld in Duitsland, echt een aanrader. Deze route staat in ons buurland bekend als de ‘Deutsche Märchenroute’ en vertelt het verhaal over de gebroeders Grimm. Ga je deze route volgen? Dan leg je een afstand van 600 kilometer af, kom je langs maar liefst 60 plaatsen en rijd je langs de welbekende verhalen van Doornroosje, Sneeuwwitje, Roodkapje en meer. Je route start in Hanou, de geboorteplaats van de twee broers, en eindigt in Bremen. Voldoende telefoongeheugen of camerageheugen is een pré, want de plaatsjes waar je langs komt zijn super fotogeniek.

Woningruil

In het hoogseizoen schieten de prijzen omhoog, al helemaal als je vergeten bent om jouw reisje al in het vroegboekseizoen vast te leggen. Gelukkig zijn er veel (goedkope) alternatieven, waarmee jij alsnog een onvergetelijke vakantie kunt beleven. Wat dacht je van een woningruil? Jij ruilt, met je gezin, voor een bepaalde periode van huis met een ander gezin. Je hoeft hiervoor niet binnen de grenzen van Nederland te denken, een woningruil in het buitenland kan natuurlijk ook! Het is een beetje vergelijkbaar met een Airbnb, je komt een weekje te logeren in het huis van iemand anders. Het verschil is alleen dat je bij een woningruil niet hoeft te betalen voor je overnachting. Ga er eens goed voor zitten, haal je smartphone uit z’n Motorola Moto E4 hoesje en neem een kijkje tussen alle aanbieders. Beslis eerst naar welk land je graag op vakantie zou willen. Vervolgens bekijk je de gezinnen en kun je jouw contacten gaan leggen. Het kost iets meer moeite dan een vakantie via Sunweb of D-reizen, maar dan heb je ook wel een hele unieke ervaring te pakken.

Ga jij ook wel eens buiten de gebaande paden met je vakanties?

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.