logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Originele bedankjes voor juffen en meesters


Het is een leuke traditie om juffen en meesters een bedankje te geven aan het einde van het schooljaar. Ze doen natuurlijk ‘ook maar hun werk’, maar zijn meestal bizar toegewijd aan het welzijn van hun kinderen. Je wil niet weten hoeveel tijd veel leerkrachten in hun lessen stoppen buiten hun werktijd! Maar: wat voor cadeautje geef je een juf of meester? Uit een recent onderzoek onder Nederlandse leerkrachten in het basisonderwijs, uitgevoerd door One4all Cadeaukaarten, blijkt dat zij graag originele en persoonlijke bedankjes willen, in plaats van de traditionele bos bloemen.

Onderzoek: dit zijn de leukste bedankjes voor juffen en meesters

Het onderzoek laat zien dat juffen en meesters bij zijn met:

  • Handgemaakte knutselwerkjes door leerlingen (47%)
  • Cadeaukaarten (40,5%)
  • Chocolade (37%)
  • Zelfgebakken lekkernijen (33,5%)

Opmerkelijke resultaten

Opvallend genoeg geeft meer dan de helft van de leerkrachten (54,5%) toe dat ze wel eens een bedankje van een leerling hebben doorgegeven aan iemand anders. Daar zijn verschillende redenen voor: soms hadden ze al iets dergelijks (10,1%) of konden ze het niet gebruiken (45%) of paste het niet bij hun smaak en stijl (35,8%).

Originele cadeautjes voor juffen en meesters

Een van de leukste cadeautjes, aldus een van de respondenten, was een fles met stapelgewijs allerlei ingrediënten om een cake te bakken, vergezeld door foto’s waarop de leerling te zien is die de cake bakt. Ook kregen leraren vreemde cadeautjes zoals een gebruikte mok, een asbak voor een niet-roker, lingerie of een bosje onkruid. Het meest originele cadeau dat genoemd wordt, is een klassenschilderij waarop alle kinderen en de docent op een grappige manier werden afgebeeld.

De veilige weg

Hoewel bloemen niet in de smaak vallen bij de meerderheid van de leerkrachten, moeten ouders en leerlingen zich niet ontmoedigd voelen. Het belangrijkste is dat het bedankje met zorg en aandacht wordt gekozen, het gaat om de gedachte achter het cadeau. Met het einde van het schooljaar in zicht is dit het perfecte moment om na te denken over een passend en persoonlijk bedankje voor de juffen en meesters. Het is een kans om hun inzet en toewijding gedurende het hele jaar te erkennen en te waarderen. Vergeet ook niet de cadeaukaart: omdat deze de vrijheid geven om een eigen cadeau uit te kiezen, waarbij je zo’n kaart super persoonlijk kunt maken met een lief kaartje of briefje erbij. Zo kan de leerkracht zelf op zoek naar een cadeau uit diens favoriete boekwinkel, een trendy kledingwinkel of een gezellig restaurant.

Voor meer informatie, bezoek www.one4all.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.