logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Origineel je planten tentoonstellen met zuilen

Zet je kamerplanten op een voetstuk en geef ze zo de plek die ze verdienen! Planten op zuilen zorgen voor een bijzonder accent in je interieur en, als je voor een statige zuil gaat, een chique uitstraling. Bovendien heb je met zuilen ineens extra plaats voor groen in de woonkamer, zonder de vensterbank vol te proppen of over een plant op de grond te struikelen. Een paar punten om over na te denken bij de aanschaf van een plantenzuil:

De stijl van de zuil

Zuilen bestaan in allerlei modellen en stijlen, zodat je precies de juiste match met jouw interieur kunt vinden. Een klassieke zuil geeft je plant én je woonkamer een statige uitstraling, maar je kunt ook kiezen voor een glazen model die een design look naar je kamer brengt. In elke woonstijl – van industrieel tot modern – passen weer andere materialen: hout, beton, metaal of marmer. Een hoog, houten tafeltje met een kleurrijke lade kan ook heel goed dienen als plantenzuil in je retro interieur; wanneer de plant het leven laat gebruik je de zuil gewoon als bijzettafel. Dankzij de grote variatie aan zuilen is dit een uitstekende manier om een bepaalde woonstijl te benadrukken in je huis!

Een mooie plek

Het grote voordeel van een zuil is dat je plant ineens vrijwel overal in huis kan staan. Was je voorheen beperkt tot de vensterbank, nu kan de plant ook midden in de woonkamer staan of als warm welkom dienen in de hal. Zorg dat je plant genoeg licht krijgt  -niet elke plant heeft overigens veel licht nodig- en houd er rekening mee dat planten die op de tocht staan sneller bladluis krijgen. Maar verder kun je zo creatief zijn als je zelf wil! Zet bijvoorbeeld een plantenzuil aan beide kanten van de open keuken voor een statig effect. Ook in de tuin staan zuilen heel leuk. 

Gezellig groepje

Waarom zou je het bij één zuil laten? Om de kale hoek van de woonkamer gezellig aan te kleden combineer je gewoon twee of drie plantenzuilen van verschillende hoogtes. Dat zorgt voor een speels effect en het geeft je woonkamer een botanische look. Vaak kun je zuilen of hoge bijzettafels ook in setjes kopen zodat je zeker weet dat ze perfect bij elkaar passen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.