De vakantie zit er weer op! Het dagelijkse leventje moet weer worden opgepakt, met alle beslommeringen en sleur weer van dien. Heb jij wel eens geprobeerd om dat vakantiegevoel wat langer vast te houden? Door te koken zoals je daar at, of de buitenlandse keuken naar binnen te halen? Natuurlijk heb je dat wel eens gedaan! En soms is die hulp heel eenvoudig te vinden. Gewoon, in het supermarktschap! Want wat dacht je van een heerlijk flesje verfrissende Orangina sap? Dan waan je je toch echt in Frankrijk?
Franse slag
Orangina is dan ook in 1936 bedacht door een Fransman, Jean Claude Beton. Het drankje wordt nog steeds volgens het toriginele recept gemaakt, wat een bijzonder goed bewaard geheim is gebleven. De frisse, zomerse smaak ontstaat door de hoeveelheid citrusvruchten in het flesje. Alle varianten Orangina bevatten minstens 12% citrusfruitsap (sinaasappel 10%, citroen, grapefruit en mandarijn 2%). De rijke en uitgebalanceerde smaak wordt versterkt door het sinaasappelvruchtvlees en de stukjes zest (schil). Als je Orangina vergelijkt met andere sinasmerken, ontdek je dat Orangina minder suiker bevat . Bovendien heeft het minder prik: net genoeg voor een verrassende bite die de rijke citrussmaken niet overschaduwt. Het sap, vruchtvlees, zest en het bolle buik flesje met sinaasappelstructuur brengen je weer even terug naar dat ene perfecte moment op vakantie. Door het flesje Orangina licht te schudden, mengt het vruchtvlees goed met de diverse fruitelementen. Zo is elke slok Orangina fris en fruitig en beleef je het ultieme vakantiegevoel. Santé!
Typisch Frans
Met zo’n grappig flesje Orangina in je hand waan je je helemaal in Frankrijk. De belevenis kun je natuurlijk versterken door nog meer Frans eten en drinken in huis te halen. Wat dacht je van een heerlijk stokbrood? Hoewel onze stokbroden aanzienlijk dikker zijn dan de Franse stokbroden (en minder knapperig zijn) kom je met een heerlijk belegt stuk stokbrood toch aardig in de buurt. Als je stokbrood nog een beetje warm is, vraagt het gewoon om een goed stuk Franse kaas – die dan een beetje zacht wordt. Croissants zou je natuurlijk ook onder de Franse cultuur plaatsen, maar die komen eigenlijk uit Oostenrijk. Hoewel… als je telkens een stukje afscheurt en even dopt in een bakje met jam – toch niet verkeerd! Een lekkere Macaron hoort er natuurlijk zeker wel bij!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt