logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Oral-B IO tandenborstel

Oral B IO tandenborstel 9n

Iedereen die een elektrische tandenborstel heeft geprobeerd, gaat zelden terug naar handmatig poetsen. Nu bestaan elektrische tandenborstels al jaren, in alle soorten en maten. Telkens bedenken fabrikanten weer nieuwe technieken of innovaties, waardoor het resultaat of de poetsbeleving verbeterd wordt. De nieuwste innocatie is wel de Oral B IO tandenborstel, een van de meest slimme tandenborstels die je op dit moment kunt kopen.

Specificaties Oral B IO

De Oral B IO beschikt over een nieuwe Frictionless Magnetic Drive die de energie gelijkmatig verdeelt over de punten van de borstelharen waar het er het meest toe doet. Zo heb je overal een goede ervaring. De tandenborstel heeft een interactief kleurendisplay waarmee je gemakkelijk door de verschillende borstelfuncties en reinigingsmodi kunt bladeren. Dankzij de Smart Pressure Sensor wordt je geholpen in het uitoefenen van de optimale reinigingsdruk (er brandt een groene ring bij de juiste druk en rood als de druk te hard is). Dankzij de bouw, de vormgeving en het kleurenscherm heeft deze tandenborstel écht een premium uitstraling. Met een druk op de knop kun je op het kleurenscherm kiezen uit de programma’s:

Oral B IO tandenborstel 9n 3
  • Daily Clean
  • Sensitive
  • Whiten
  • Gum care
  • Intense
  • Super sensitive
  • Tongue clean

Supersonisch poetsen

Is het goed? Ten eerste combineert het de voordelen van sonische technologie met de roterende ronde borstelkop. Ofwel: de borsteltjes draaien én trillen. Dubbel the power, double the fun! Nou ja – in ieder geval levert deze tandenborstel wel fantastische resultaten. Het geeft een tandarts fris gevoel na elk gebruik. Met recht een Wow-effect, na iedere poetsbeurt weer. Tijdens het poetsen loopt er een timer op het beeldscherm. Niet heel praktisch natuurlijk (want… je bent aan het poetsen!) maar het trilsignaal na iedere halve minuut is zeker welkom.

Opladen

Waar je de ‘oude’ tandenborstels van Oral B op een pinnetje moest zetten om ze draadloos op te laden, zet je de Oral B IO op een soort QI-pad, waar een klein bolletje op zit. Dat bolletje past perfect in het kuiltje van de tandenborstel, waardoor je hem elke keer goed wegzet (en hij dus ook goed oplaadt). Dat hoeft trouwens niet iedere dag: de ingebouwde accu heeft genoeg energie voor twee weken. Perfect voor een korte vakantie! In de meegeleverde reiscassette kun je de tandenborstel overigens ook opladen. Deze pilvormige reiscassette opent misschien een tikje fragiel bij het scharnier, maar dat is misschien ook omdat hij heel soepel opent. Jammer van die adapter: daar hadden we lievereen USB-C of micro-USB connector gezien! Aan de andere kant is dit weer veiliger voor vochtige omgevingen en – zoals ik al zei – de tandenborstel heeft een accu die twee weken meegaat. Voor korte vakanties kun je die adapter gewoon thuislaten.

De App

Eén van de noviteiten van deze tandenborstel is wel de koppeling met de Oral B app. Via deze gratis app (zowel voor Android als iOS) kun je zien waar je aan het poetsen bent en welke delen nog extra aandacht verdienen. Leuk om een paar keer te doen, en ook wel goed. Misschien ontdek je wel dat je bepaalde gebieden van je gebit echt te weinig aandacht geeft. Dan kun je de algehele mondgezondheid heel makkelijk verbeteren!

Goedkopere versies

Een beperking voor veel mensen om de IO in huis te halen zal ongetwijfeld de adviesprijs zijn van 400 euro. Maar vrees niet! Zoek rond op het internet – ze zijn vast wel ergens in de aanbieding. Bovendien zijn er ook goedkopere varianten verkrijgbaar, waarbij je 7N met zwart-wit scherm in huis kunt hebben voor 175 euro.


Ga direct naar Oral B IO op BOL.com.

Recensie over Oral B IO

CooleSuggesties topper

De Oral B IO is fantastisch! Het is een fraaie verbetering op het gebied van elektrisch tandenpoetsen. Persoonlijk heb ik minder met de app, zeker als je met meerdere mensen tegelijk gebruikmaakt van dezelfde tandenborstel (het elektrische deel dan, niet de opzetborsteltjes 😉 ) is het even een gedoe. De instelmogelijkheden via de app zijn leuk, maar in de praktijk zul je vooral gebruikmaken van de knoppen. De resultaten zijn fantastisch, een echte verbetering ten opzichte van de normale elektrische tandenborstels van Oral B.

Score: 9


Informatie

Oral B IO
Adviesprijs: 249 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.