logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: OPPO Enco Free2

OPPO heeft de opvolger van de OPPO Enco Free aangekondigd met de pakkende naam Free2. Deze true wireless headset beschikt over gepersonaliseerde Active Noise Cancelling (ANC) en een geluidsequalizerfunctie via een speciale app, waarmee jij je unieke sound kunt samenstellen. Bovendien zorgen de Triple-Mic Call Noise Cancelling-functie en Transparency-modus voor heldere geluiden, of gebruikers nu aan het bellen zijn of liever omgevingsgeluid meekrijgen.

OPPO Enco Free2

De OPPO Enco Free2 beschikt over een unieke Active Noise Cancelling-functie, gebaseerd op echte gebruiksgegevens en duizenden in-ear-tests. Dankzij die gegevens heeft OPPO een techniek ontwikkeld waarbij de ruisonderdrukkingscurve wordt aangepast op de structuur van jouw gehoorgang. Bovendien heeft de Enco Free2, met geavanceerde ANC-chip, een ruisonderdrukkingsdiepte tot een frequentie van 42dB. Op deze manier worden laagfrequente geluiden, zoals verkeerslawaai of ander omgevingsgeluid, onderdrukt.

Microfoons

De hoofdtelefoon wordt geleverd met zes hooggevoelige microfoons, drie op ieder oordopje. Hiermee wordt jouw stem helder gemaakt wanneer jij met iemand praat, maar diezelfde microfoons worden ook gebruikt om achtergrondgeluiden weg te filteren. Er zijn headsets met meer microfoons dan dit, maar ik moet zeggen dat de ANC prima werk levert – vooraal als je met iemand belt. Het zorgt voor een erg heldere stemweergave, wat prettig is in onze thuiswerk-samenleving! Ben je onderweg of wil jij je niet afsluiten voor je omgeving? Dan kun je met de Transparancy-modus van de Enco Free 2 omgevingsgeluiden horen. Zowel de ANC als de Transparancy Mode leveren prima dienst, binnen deze prijsklasse bovengemiddeld.

Rijke geluiden en maatwerk audioprofielen

Om ervoor te zorgen dat iedereen de beste audio-ervaring krijgt, analyseert de Enco Free2 op intelligente wijze de unieke hoorprofielen van gebruikers en creëert een maatwerk geluidsconfiguratie. De Personalised Sounds Equalizer kan worden ingeschakeld door middel van een gehoortest op een OPPO-smartphone of via de HeyMelody-app, wat resulteert in meer gedetailleerde en zuiverdere geluiden zonder het volume te hoeven verhogen.

Het toonaangevende Deense HiFi-bedrijf Dynaudio en OPPO hebben hun samenwerking uitgebreid om oortjes te creëren die het unieke geluid van elk instrument levendig weergeeft. Met behulp van innovatieve software en hardware vermijdt de Enco Free2 het verlies van geluidskwaliteit dat gepaard gaat met ruisonderdrukking. Audiofielen kunnen zich daarom volledig onderdompelen in hun favoriete nummers zonder afbreuk te doen aan de geluidsprestaties.

Altijd daar waar je ze nodig hebt

Met een indrukwekkende speeltijd van maar liefst 30 uur in de oplaadcase, bieden de OPPO Enco Free2-oordopjes langdurige betrouwbaarheid voor onderweg. De hoofdtelefoon is bovendien uitgerust met de nieuwste Bluetooth 5.2-hardware en binaurale transmissie. Gebruikers zijn hiermee voorzien van een stabiele draadloze verbinding, waardoor ze de oordopjes samen of apart van elkaar kunnen gebruiken zonder signaalverlies of vertraging.

De Enco Free2 heeft een stijlvol en premium ontwerp en komt in de kleur wit. Het touch-pad stelt gebruikers in staat om de oordopjes gemakkelijk en nauwkeurig te bedienen met hun vingers. OPPO heeft een coatingproces op de achterkant toegepast, waardoor de oordopjes een glanzende, metallic look hebben.

Moderne ervaring

De OPPO Enco Free2 is ontworpen om meer te zijn dan alleen een hoofdtelefoon. Na de camera-app op een OPPO-smartphone te hebben geopend, kunnen gebruikers op afstand een foto of video maken door een dubbele tik op het touchpad. En met behulp van de HeyMelody-app kunnen aanraakbedieningen zoals dubbeltikken, vegen of lang aanraken, worden aangepast voor een optimale gebruikservaring.

Bediening van de OPPO Enco Free2

  • Enkele tik – Play/Pause
  • Dubbeltik – Play/Pause, Vorig, Volgend (track)
  • Driedubbeltik – Voice Assistant, Game Mode
  • Aanraken en vasthouden – Noise Cancellation on / off, Transparency Mode
  • Swipen – Volume, nummer wisselen

De oordopjes hebben bovendien ingebouwde sensoren voor draagdetectie, die de audio automatisch pauzeren en hervatten wanneer de oordopjes worden uitgenomen en weer worden ingedaan.


Ga direct naar Oppo Enco Free2 op BOL.com.

Recensie over Oppo Enco Free2

CooleSuggesties topper

Oppo doet zijn reputatie eer aan en levert met de Enco Free2 zonder meer waar voor zijn geld. De geluidskwaliteit is neutraal en vol. Dankzij de app kun je hem helemaal naar wens instellen en aanpassen, maar je kunt ook kiezen uit verschillende voorgeprogrammeerde profielen. Beide dopjes bieden aanraakbediening, waaronder ook het instellen van het volume – en dat zie je nog altijd te weinig. De case had wat compacter gemogen, maar heeft wel een lekker eigenwijs ontwerp. De pasvorm is prima en de ruisonderdrukking levert bovengemiddeld goed werk

Score: 9


Informatie

Oppo Enco Free2
Adviesprijs: 99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.