logo-liggend-wit-donkerblauw

Win de film Oppenheimer op blu-ray


Oppenheimer is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Kai Bird en wijlen Martin J. Sherwin. Het gaat over een raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat de wereld wordt verwoest… Oppenheimer draait vanaf 20 juli a.s. exclusief in de bioscoop.

Ga direct naar American Prometheus op BOL.com.

Flashback

Het verhaal begint tijdens hoorzittingen uit 1953, waarin beslist moest worden of J. Robert Oppenheimer zijn veiligheidsmachtigingen mocht behouden. Een tweede verhaallijn in de serie volgt een zitting uit 1958, waarin Lewis Strauss, de voorzitter van de AEC (Atomic Energy Commision), toestemming moet krijgen om minister van Economische Zaken te worden. Beide verhaallijnen vertellen de geschiedenis vanuit een ander standpunt, maar je ziet hoe die twee netjes samenkomen tot een spannende climax. Het ene verhaal wordt verteld vanuit Oppenheimers standpunt en het tweede vanuit dat van Strauss. Uiteindelijk komen deze 2 verhaallijnen samen in de climax van Oppenheimer.

Bekijk de trailer van Oppenheimer

IMAX camera’s

De film wordt geproduceerd door Emma Thomas, Charles Roven van Atlas Entertainment en Christopher Nolan. Christopher Nolan schreef het script voor deze film. Bijzonder is dat deze epische thriller opgenomen is met IMAX 65mm-grootformaatcamera’s… deels analoge zwart-witfilm, die de verhaallijn van Strausss laat zien. De flashbacks van Oppenheimer zijn daarentegen in kleur. Zo houd je ze goed uit elkaar!

Historische gebeurtenis

Natuurlijk gaat Christopher Nolan voorzichtig om met de gevoelige materie. De geschiedenis van Oppenheimer heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van de atoombom – en we weten allemaal waar die voor heeft gezorgd. Het verhaal van Oppenheimer steunt dan ook veel op dialogen en discussies en weinig op actie. Die actie gebeurt namelijk op kantoren, in achterkamertjes en in laboratoria. Je volgt – heel simpel gezegd – een man vol ambitie die gaandeweg beseft welke vernieling zijn uitvinding kan veroorzaken. Regisseur Christopher Nolan houdt zich overigens grotendeels weg van de gruwel die plaatsvond in Hiroshima én Nagasaki, maar slaagt er toch in om dit op een menselijk aangrijpende manier in beeld te brengen.

De cast

 • J. Robert Oppenheimer – Cillian Murphy
 • Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer – Emily Blunt
 • Generaal Leslie Groves Jr. (directeur van het Manhattan Project) – Matt Damon
 • Lewis Strauss (US Atomic Energy Commission) – Robert Downey, Jr.
 • Psychiater Jean Tatlock – Florence Pugh
 • Natuurkundige Edward Teller – Belly Safdie
 • Robert Serber – Michael Angarano
 • Kerngeleerde Ernest Lawrence – Josh Hartnett
 • Dane DeHaan (Valerian and the City of a Thousand Planets)
 • Dylan Arnold (de Halloween-franchise)
 • David Krumholtz (The Ballad of Buster Scruggs)
 • Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story)
 • Matthew Modine (The Dark Knight Rises).

Films koop je online bij:


Ga direct naar Oppenheimer op BOL.com.

Recensie over Oppenheimer

CooleSuggesties topper

Oppenheimer is lastig om goed te plaatsen. Is het een arthouse, drama, biopic of een spannende film? Het feit dat de film gebaseerd is op de geschiedenis zou hem eerder in het rijtje biopic zetten, maar dan wel wat gedramatiseerd. De film is er in ieder geval eentje om bij op te blijven letten, maar je zult van het begin tot het eind aan het scherm gekluisterd blijven. Dankzij de koppeling met de grote schare A-acteurs is er geen een rol die negatief in beeld komt: iedere speler zet een fantastische rol neer. Dat heeft hem waarschijnlijk ook tot een echte blockbuster gemaakt, iets dat waarschijnlijk weinig mensen hadden verwacht.

Score: 9


Informatie

Titel: Oppenheimer
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 180 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenesDrugsgebruikExpliciete discriminatieBevat scenes met seks

Films koop je online bij:

Winnen

Oppenheimer is vanaf 22 november te koop in de winkel. Wij mogen 2x Oppenheimer op blu-ray verloten. Vul dus snel ons winformulier in! Dat kan tot en met 06 december.

Deze prijsvraag is afgelopen


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Miranda T. avatar

  Goedeavond

  Oh dit is onwijs
  Een hele coole prijs
  En ik zeg er ook bij
  Hiermee maak je mijn zoons blij
  Duimen dus nu dan maar
  En fijne avond allen daar

 2. Marco avatar
  Marco

  Top actie weer dus ik heb weer een kansje gewaagd want ik zou deze film dol graag winnen.Voor mij is dit nog steeds de beste film van het jaar.

 3. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Super doe graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.