logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensies: Opgepast! en Maar ik ben jou niet

De boeken ‘Opgepast!’ en ‘Maar ik ben jou niet’ behoren beide tot de Kluitman-novelle serie. Het zijn heel spannende thrillers. ‘Maar ik ben jou niet’ is geschreven door Nadine Swagerman. Het boek ‘Opgepast!’ is geschreven door Jennefer Mellink. Aangezien het heel spannende thrillers zijn lijken de boeken wat spanning betreft wel op elkaar. In het ene boek word het verhaal afgewisseld met flashbacks en in het andere met stukjes die vanuit iemand anders geschreven zijn. De boeken zijn vergelijkbaar met elkaar en het zijn beide aanraders!


Recensie over Opgepast!

Het boek ‘Opgepast!’ van Jennefer Mellink is een dunne thriller. Het maakt deel uit van de Kluitman-novelle reeks. Kort maar krachtig dus. De ik-persoon in het verhaal heet Benthe, die eigenlijk een heel normaal leven leidt. School gaat goed, ze heeft veel vrienden en een baan bij de snackbar. Maar dan wordt de snackbar waar ze werkt vernield, met in het bijzonder de lichtbak met háár hoofd erop. Zou iemand haar iets aan willen doen? Op een avond, als Benthe alleen het bos naar huis inloopt, heeft ze het onaangename gevoel dat ze niet alleen is. Maar het is al te laat, ze wordt de bosjes ingesleurd. Wie zou dit zijn, waarom doet deze persoon dit en zal Benthe nog vrijkomen?

Score: 7,5


Ga direct naar Opgepast! op BOL.com.

Informatie

Opgepast!,
Illustrator: nvt
Uitgever: Kluitman, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789020609592. Prijs: 8.95 euro.


Recensie over Maar ik ben jou niet

In het boek ‘Maar ik ben jou niet’ moet de 16-jarige Jamie bij een nieuwe familie gaan wonen. Haar moeder heeft een ziekte dat ze dingen ziet en voelt die er eigenlijk niet zijn. Daarom moet ze bij de familie Mulder intrekken. Het klikt meteen, vooral tussen haar en de dochter Mira. Ze zijn ongeveer van dezelfde leeftijd. Jamie heeft het heel erg naar haar zin bij de familie. Mira neemt haar de hele tijd mee naar feestjes en andere leuke dingen. Maar dan, op een avond wanneer de ouders van Mira uit huis zijn, hoort Jamie geluiden. Het komt van de schuur af en ze ziet iemand lopen. Wat zou hij willen? Heeft hij kwade bedoelingen of niet?

Score: 7


Ga direct naar Maar ik ben jou niet op BOL.com.

Informatie

Maar ik ben jou niet,
Illustrator: nvt
Uitgever: Kluitman, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789020609615. Prijs: 8.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.