logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Chillen in je opblaasbare jacuzzi? Maak van je tuin een paradijs!


De lente en zomer komen er weer aan. Tijd om momentjes van rust te pakken en te genieten van het leven. Wat is er nu fijner dan lekker in de zon zitten om te werken, te lezen, een spel te spelen of lekker te relaxen? Maar… dan moet je tuin daar wel klaar voor zijn. Met een paar eenvoudige aanpassingen maak je van jouw tuin een waar paradijsje. Hoe? Dat leggen we zo uit. Bedenk eerst maar eens waar je die opblaasbare jacuzzi gaat plaatsen!

Goede planning

Een goed plan is het halve werk. Dat geld natuurlijk voor alles wat je doet in het leven. Maar voor het aanpassen of inrichten van je tuin is het misschien nog wel wat belangrijker. Waar wil je jouw relaxplek gaan maken? En heb je op die plek wel genoeg ruimte om alle spullen kwijt te raken? Hoe staat het met de zon? De hele middag in de felle zon is natuurlijk ook geen pretje. Wellicht is een Easy Up Partytent een oplossing om een tijdelijke schaduwplek te maken in de zomer? Die kun je bovendien zo plaatsen, dat je in de ochtend of avond nog wel kunt genieten van de lage zonnestand. De wat duurdere modellen kun je bovendien uitbreiden met wanden en deuren, zodat je de warmte ook in de avond goed binnen houdt. Zo kun je nog langer genieten van jouw paradijs!

Ideeën verzamelen

Een goede planning staat of valt bij goede ideeën. Hoe vaak is het niet dat mensen helemaal klaar zijn met hun project, alleen maar om er vervolgens achter te komen dat ze eigenlijk iets heel anders hadden gewild? Het klinkt cliché, maar websites als Pinterest zijn geweldige bronnen van inspiratie om een ultieme zomertuin in te richten. Natuurlijk hoef je ook niet al die ideeën volledig te kopiëren. Geef er vooral je eigen draai aan. Probeer daarbij ook door thema’s te kijken. Misschien vind je een thema Hawaii helemaal niets, maar zo’n strandstoel zit toch erg lekker! En een gave barbecue of vuurkorf in de hoek? Onmisbaar voor lekkere zomeravonden!

Praktisch

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat het er niet alleen mooi moet uitzien, het moet vooral ook praktisch zijn. Als je niet meer met je fiets naar de schuur kunt, omdat je hele tuin staat volgebouwd, dan zul je die enorme strandstoelen na een paar dagen al vervloeken. Denk na over die praktische zaken en gun je eigen gemak het voordeel van de twijfel. Dus niet ‘och, als ik zorg dat de linkertrapper van de fiets omhoog staat, kan ik net langs de trampoline’, maar ‘laat ik een maatje kleiner kopen, dan kan ik er altijd goed langs’.

Relaxen of actief

Als je die mindset eenmaal te pakken hebt, kan het feest beginnen en kun je de tuin gaan inrichten met leuke plekjes. Maar ga je die inrichten als een oase van rust, met loungeplek en een jacuzzi? Of moet je rekening houden met kinderen, die graag een balletje trappen, springen op een trampoline of zwieren in een schommel? Soms kun je ook kiezen voor een gulden middenweg, met een schommel waar je ook als volwassene in kunt zwieren (hoe rustgevend is dat!) of een afgebakende hoek waar kinderen lekker kunnen ravotten.

Beplanting

Natuurlijk is een tuin een tuin. Hoewel ik niet echt een tuinier in hart en nieren ben, vind ik wel dat je genoeg groen moet hebben in je tuin. En dat kan op veel manieren. Je kunt zelfs planten inzetten om hoekjes af te bakenen en unieke plekjes te maken. Een groene haag met bloemen kan bijvoorbeeld een mooie afscheiding zijn voor je zithoek, maar kan er ook voor zorgen dat je jacuzzi niet al te prominent in de tuin staat. Planten kunnen zorgen voor een stukje privacy, maar ook voor een stukje orde in je tuin. Ga je nieuwe planten aanleggen? Dan is het verstandig om meteen te denken aan manieren voor de bewatering. Een druppelslang in je tuin ingraven is een geweldig makkelijke manier om te zorgen dat je tuin er ook in de zomer perfect bij ligt. En ook dat draagt bij aan het gevoel van rust en ontspanning!

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.