logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Op zoek naar een zonnige vakantie


In deze koude, kille en gure periode is er niets fijners dan lekker binnen achter de computer te kruipen en zoeken naar de nieuwe vakantiebestemming. Een zonovergoten oord met een aangename temperatuur. Dan krijg je het toch vanzelf warm? Maar weet jij waar het op welk moment aangenaam is qua temperatuur? Ik niet. Ja, er zijn natuurlijk plekken waar het bijna altijd wel aangenaam vertoeven is, maar soms wil je je ook even laten verrassen. Zo stuitten wij op de inspirerende website www.WaarSchijntDeZonWel.nl – een reisbemiddelingsbureau dat zich precies richt op dit doel.

Zoeken maar

Het speuren naar een bestemming is heel eenvoudig. Op de hoofdpagina vind je een belangrijk item: je vult de gewenste temperatuur in. Dat kan zowel de minimumtemperatuur zijn, maar je kunt ook een maximum temperatuur instellen. Dat is bijzonder prettig, want met 40 graden ben ik niet meer vooruit te branden! Naast de temperatuur kun je ook een periode aangeven waarin je wilt zoeken – wanneer je op vakantie kunt, natuurlijk – en een maximaal budget aangeven. Aan de hand van die gegevens gaat Waar Schijnt De Zon Wel op zoek naar geschikte bestemmingen.

Coole vondsten

Laten we eens zoeken naar een gave plek in de meivakantie – in ons geval zijn dat de eerste twee weken van mei. We willen minstens 20 graden, maximaal 30. En heel duur hoeft het niet te zijn. Laten we die maar op max. 500 euro zetten. Waar komen we uit? Natuurlijk zijn de Griekse eilanden geschikt voor deze tijd van het jaar – lekker warm en zonnig. En hoewel Kos, Kreta en Karpathos aantrekkelijk klinken, is er natuurlijk meer onder de zon. We zien ook dat er een aantal reisbureaus is dat voor een heel schappelijke prijs een vakantie aanbied naar Kaapverdië, Lanzarote en Gran Canaria – ook fijne bestemmingen! Of blijf je liever in de mediterraanse sferen van Sicilië, Toscane of Malta? Lekker cultuur proeven en struinen door knusse dorpjes… dat is echt ons ding. Genoeg keuze – en iedere maand heeft zijn eigen hotspots. Speel ook vooral met de temperaturen in het zoekscherm, dat levert regelmatig andere suggesties op. Wil je nog niet zo ver vooruit plannen en heb je plots wat tijd te besteden? Dan heeft Waarschijntdezonwel.nl een praktische last-minute-pagina, voor vertrek binnen 10 dagen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.