logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Op zoek naar de zeekip – over jaloezie en het leven onderwater


Op een boerderij ergens in het land komen de dieren vaak bij elkaar om gezellig te kletsen. Ze vertellen elkaar spannende verhalen en over mooie avonturen. Op een dag vertelt hond dat hij naar het strand is geweest en een heel bijzonder dier heeft ontmoet: een zeehond! Net als een gewone hond, maar dan met een vissenstaart en vinnen. Hij vertelt ook dat er andere beesten zijn die qua naam erg lijken op boerderijdieren, zoals een zeekoe en een zeepaard. Kip hoort het allemaal aan en is eigenlijk best wel jaloers. Volgens hond bestaat er echter geen zeekip. Dat gaat er niet in bij onze gevederde vriendin, en zo besluit ze dat ze op zoek naar de zeekip gaat.

Zoeken naar de zeekip

Na dagenlang knutselen en sleutelen is het gelukt om een duikpak te maken. Daarmee gewapend gaat ze naar zee en vraagt meteen aan zeehond of hij ooit gehoord heeft van een zeekip. Dat heeft hij niet, maar hij wil wel graag helpen. Samen gaan ze op zoek naar de zeekip. En zo komen ze steeds bij andere dieren die leven onder water, zoals de bekende zeekoe, de zeekat, het zeepaard en zelfs een zeemuis. Maar een zeekip? Daar heeft niemand van gehoord. Tot dat er een vis voorbij komt die graag een andere naam zou willen hebben…

Mooie prenten

Op zoek naar de zeekip is een grappig en avontuurlijk verhaal over een vastberaden kip die jaloers is op de andere boerderijdieren. Zij hebben immers wel een naamgenoot in zee wonen! Het boek bevat fraaie prenten die telkens over twee pagina’s verspreid zijn. Daarop is genoeg te kijken voor de luisteraars! De illustraties zijn getekend met grove krijtlijnen en ingekleurd met sfeervolle waterverfcombinaties, wat het boek een zacht karakter geeft. Dat maakt van Op zoek naar een Kip een gezellig boek om over te fantaseren. Welke dieren zouden er nog meer onder water leven? En hoe zouden die er uit zien? Tijd om wat dierenboeken in te slaan!

Informatie

Op zoek naar de zeekip, Joke Eikenaar

Illustrator: Joke Eikenaar
De Vier Windstreken, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051164596


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.