logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Op stap in Antwerpen met een geweldige gids: Tanguy Ottomer


op stap in antwerpenAntwerpen is een geweldige stad. Het heeft letterlijk voor iedereen wat gaafs in petto, waarbij de hele stad iets enthousiasts uitstraalt. Op een gemoedelijke, gastvrije manier. Als je door Antwerpen loopt, kun je niet anders dan gewoon genieten van de sfeer en de omgeving. Maar wat moet je nu allemaal gaan zien en beleven, als je daar eenmaal bent?

Op stap in Antwerpen

De beste manier om een stad te ontdekken is óf om gewoon te zwerven en gecontroleerd te verdwalen, óf om een ervaren bezoeker van de stad te volgen. Een gids, inderdaad. Dat kan een persoonlijke gids zijn die je bij de arm neemt en je van alles en nog wat vertelt, maar je kunt natuurlijk ook een papieren gids nemen, zodat je alle informatie rustig tot je kunt nemen. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Een combinatie van die twee lijkt onmogelijk, maar het boekje Op stap in Antwerpen probeert met alle macht het tegendeel te bewijzen.

Persoonlijke gids

Het mooie vna Op stap in Antwerpen is namelijk dat de gids in kwestie, de graag geziene Tanguy Ottomer, op een heel persoonlijke manier vertelt over de stad waar hij zo graag in rondloopt. Dat maakt het boekje zo persoonlijk en prettig om te lezen, dat het lijkt alsof hij gewoon naast je loopt op de maar liefst negen wandelroutes door Antwerpen. Die routes zijn overigens gekoppeld aan een bepaald thema, zoals museumbezoek, winkelen, koeken, strips of de must-see bezienswaardigheden.

Alles in een

Dankzij de themawandelingen kun je Antwerpen geheel op jouw wensen bezoeken. De routes zijn duidelijk omschreven, met een kaartje bij de hand voor het geval je toch weet te verdwalen – misschien omdat je even was afgeleid en een zijstraatje hebt genomen. Over de meeste plekken weet Tanguy iets leuks te vertellen, maar natuurlijk krijg je ook de ‘verplichte’ feitjes te horen. Een mooi aantal foto’s maakt dat het boekje nog meer tot leven komt. Een nadeel is er echter ook: doordat de informatie in verhalende vorm verteld wordt, ben je redelijk aan het lezen. Daardoor is de aandacht voor de omgeving uiteraard wat minder – een nadeel van alle papieren gidsen. Een iets groter nadeel is de kleine print waarin het boekje is uitgevoerd. De letters zijn dusdanig klein dat ze niet altijd even prettig leest.

Conclusie over Op stap in Antwerpen

Een geweldige reisgids voor Antwerpen, met maar liefst negen themawandelingen. Zo ontdek je Antwerpen in al zijn aspecten. De persoonlijke manier van vertellen zorgt voor een geheel eigen sfeer in het boekje. Een nadeel is de kleine letter waarin het boekje is afgedrukt. Zeker omdat je het boekje gebruikt om mee te wandelen zou een iets groter font wenselijk zijn.
Door:
Score: Op stap in Antwerpen krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

Op stap in Antwerpen,
Luster, 220 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789460581922. Prijs: 19.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.