logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Op reis met je huisdier: een stressvrije vakantie plannen


Lekker op vakantie gaan en ontspannen terugkomen, dit willen we allemaal toch. Wil je graag je huisdier mee op reis nemen dan is het niet zeker of dit een succes wordt, want bij het reizen met een huisdier komt nog wel het een en ander kijken. Wil en kan je huisdier reizen en wat moet je allemaal meenemen? Denk ook eens aan tekenmiddelen voor honden als je Bello meeneemt naar het vakantieadres. Wil jij op reis met je huisdier, maar wel een stressvrije vakantie plannen? Lees dan snel verder.

Voorbereiding is het halve werk

Voordat je gaat reizen moet je uiteraard het nodige plannen. Check of je huisdier mee mag naar je bestemming. Zoek naar een huisdiervriendelijke accommodatie en omgeving. Bekijk de plaatselijke regels en eisen over huisdieren. Controleer welke inentingen noodzakelijk zijn en zorg dat je dier gezond is. Denk eraan of je dier het ook naar zijn zin zal hebben op deze vakantie, denk hierbij aan het klimaat en plaatselijke parasieten. Bescherm je dier tegen teken en ander ongedierte. Zorg dat je dier een penning draagt en gechipt is, zodat men contact kan opnemen als je je dier onverhoopt mocht kwijtraken. Zorg dat je alles bij je hebt wat je dier nodig heeft zoals water, voer, snacks, halsband en riem, speelgoed en een slaapplek. Denk ook aan een muilkorf, een dieren EHBO-setje en poepzakjes. Neem het voer mee dat je dier gewend is, zoals droogvoer of zelfs vers vlees kat.

Reizen met je huisdier

Als je gaat reizen met je huisdier moet je weten of dit geen problemen of stress oplevert voor je huisdier. Tijdens het vervoer zit je kat of hond in een reistas of in een bench. Het dier moet uiteraard deze plek zien als veilig en vertrouwd. Laat ze er daarom in ieder geval vooraf aan wennen. Voor vogels zijn er speciale vogel rugtassen en je knaagdier kan met kooi worden ingeladen. Ga je vliegen dan informeer tijdig naar de huisdier regels van vliegmaatschappijen, ditzelfde geldt voor reizen met trein of bus. Meestal zullen we ons huisdier meenemen op een autovakantie. Laat het dier vooraf hieraan wennen en stop onderweg regelmatig. Uiteraard zorg je ervoor dat je dier veilig vast zit.

Stressvrij vakantie door goede planning

Er is heel wat te plannen voordat je met je huisdier op reis kan gaan. Zorg voor een goede planning en checklist zodat je met alles rekening houdt. Op deze manier kun je lekker ontspannen genieten van een vakantie met je dierenvriend.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.