logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Op avontuur met je onverwoestbare North Face Duffel tas

IMG_9316 (1)

Als je op pad gaat wil je niet te veel meenemen, maar ook zeker niet te weinig. Het liefst ben je op alle situaties voorbereid. Maar aankomen met een doorweekte tas met kleding? Daar wordt niemand gelukkig van. Ook op reis of avontuur gaat de vlieger ‘goed gereedschap is het halve werk’ zeker op. En daar weten ze bij North Face zeker wel raad mee. Al sinds de jaren tachtig hebben ze namelijk de Base Camp Duffel in hun assortiment: een oerdegelijke tas, die nog wel een stapje degelijker kan. Bovendien straalt een ‘duffel’-tas weinig comfort uit. En dat terwijl draagcomfort zo belangrijk is! Daar was ook nog wat winst te behalen.

Zo kun je de nieuwe duffel op verschillende manieren dragen: als een normale duffelbag middels de gestoffeerde handgrepen, als rugzak met de instelbare ergonomische schouderbanden of rechtop, aan het handvat. Zo ben je op iedere situatie voorbereid, of je nu op pad bent of jezelf in een drukbepakte trein moet wurmen. Dankzij de comfortabele schouderbanden kun je de tas stevig op je rug houden. De bovenkant met rits leunt dan tegen je rug, zodat je én een schoon shirt of jas houdt, én je geen last hebt van zakkenrollers. Je maakt de tas open door hen volledig open te rutsen. Niets meer met onder uit te tas graaien dus, maar alles overzichtelijk bij elkaar. Handig was wel geweest als er een mogelijkheid was tot het aanbrengen van schappen of schotten, maar dat kun je natuurlijk weer doen met kleinere tassen of zakken.

Maar wacht: er is meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van een apart vak dat zo is ingericht dat je natte kleding, vieze schoenen en extra spullen erin stopt zonder ruimte te verliezen in het hoofdcompartiment? En dat er een enorme serie lussen aan de tas zit gestikt, dat je naar hartelust kunt uitbreiden met zakjes, tassen en bijvoorbeeld je waterflessen? Een handige bijkomstigheid is dat de M2M Base Camp Duffel gemaakt is van een wel heel uniek materiaal: Kevlar! Jazeker, het stof dat kogels kan tegenhouden! Niet dat ik je aanraad om dat uit te proberen, maar het is wel duurzamer dan duurzaam. Je moet dus voorzichtiger zijn om de inhoud dan om de tas, en dat geeft een gerust gevoel als je op pad bent. De speciale M2M Base Camp Duffel is verkrijgbaar in rood en zwart voor 130 euro.

De prijzen variëren van 110 tot 130 euro, van small naar large. Let wel: size dosn’t matter. Ga niet voor de Large omdat-ie relatief gezien het goedkoopst is, als je ook goed uit de voeten kunt met een small. Een stevig ingepakte tas is veel comfortabeler dragen dan een grote tas waarin al je spullen heen en weer schommelen. Kies je liever voor het origineel? The North Face brengt ook dit model weer uit in de bekende – maar ook enkele nieuwe – kleuren. Van small tot XXL. Prijs vanaf 110 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.