logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het onzichtbare eiland, Michelle Harrison

Het Onzichtbare Eiland is het vervolg op De Vloek van de Kraaientoren en maakt deel uit van een magische boekenserie. Ook in dit boek beleven we de magische avonturen van de dertienjarige Betty, haar oudere zus Fliss en haar bijdehante jongere zusje Charlie. Ze wonen hun hele leven al op het eiland Kraaiensteen, bij hun oma in de groezelige kroeg Het Stropersschuitje. Maar daar komt snel verandering in, als ze een onverwachte gast mogen ontvangen.

Het onzichtbare eiland

op een onstuimige nacht gaan namelijk de alarmbellen rinkelen. Letterlijk. Van een eiland vol verbannelingen zijn namelijk twee mensen ontsnapt… en dat is nooit goed nieuws. Tot overmaat van ramp blijkt één van hen zich verstopt te hebben in de tuin van de Weddersinnes. Het meisje Lena houdt zich goed stil, maar ze wordt vergezeld door een dwaallicht. Als ze aan de praat geraken, blijkt dat Lena en haar moeder van het eiland zijn gevlucht om de onschuld van Lena’s vader te bewijzen, die opgesloten zich in de gruwelijke gevangenis.

Magische kaart

Lena blijkt een bijzondere landkaart te hebben, waarop een verborgen eiland te zien is wanneer je hem bekijkt door een heksensteen (een steen met een gat erin). Wanneer Charlie ontvoerd wordt door twee (nep)cipiers, besluiten Betty, Fliss en Lena de achtervolging in te zetten. Zo komen ze in een avontuur vol angstaanjagende piraten, dwaallichten, magie en een gezonken smokkelaarsschip.


Ga direct naar Het onzichtbare eiland op BOL.com.

Recensie over Het onzichtbare eiland

Hoewel de Widdersinnes een ander motief hebben op het ruime sop te kiezen dan Lena, zijn ze echt een team dat elkaar nog helemaal moet leren ontdekken. De meiden wantrouwen Lena in eerste instantie, maar groeien langzaam naar elkaar toe (is dat wel slim)? De magische voorwerpen uit het eerste boek spelen ook hier natuurlijk een rol, maar alles wordt netjes aan je uitgelegd – ook als je het eerste deel niet hebt gelezen, kun je hier zonder problemen mee vooruit. Het verhaal kabbelt rustig voort, langzaam ontvouwt het zich in je handen. Het gebrek aan spannende momenten vond ik wel een klein gemis, maar het boek blijft je wel boeien tot de laatste pagina.

Score: 8


Informatie

Titel: Het onzichtbare eiland
Auteur:
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 380
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789025776664
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.