logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Onze tips voor een voordelige stedentrip

Als het gaat om vakanties, hebben we altijd een mooie uitdaging. Met kinderen is het namelijk aantrekkelijk om op een vakantiepark te zitten. Alles lekker bij de hand, een zwembad waar je iedere dag in kunt verblijven, een winkeltje en activiteiten op het park. En is het slecht weer? Dan blijf je binnen om een spel te doen of een boek te lezen. Zo’n park is vaak een mooie uitvalsbasis voor culturele uitjes. Soms gaan we ook met zijn tweeën op stap en dan plannen we het liefst een stedentrip. Lekker een stad verkennen en ontdekken, nieuwe dingen eten en proeven, niets leukers dan dat. Benieuwd hoe je geld kunt besparen op een stedentrip? Lees dan onze tips voor een voordelige stedentrip.

Alles in een

Het zal je misschien verbazen, maar als je een hele vakantie ineens boekt – dus inclusief de reis – ben je soms voordeliger uit dan dat je alles los boekt. Het is slim om te zoeken naar stedentrip aanbiedingen, zodat je nog een stukje goedkoper uit bent dan je normaliter doet bij dit soort vakanties. Houd er daarbij rekening mee dat sommige steden en landen een stuk duurder zijn dan andere. Ook de prijs van het eten en drinken kan een stuk duurder zijn. reist. Ook die zaken zijn interessant om uit te zoeken bij het plannen van een voordelige stedentrip!

Bereid jezelf voor

Er zijn twee manieren om een stedentrip te plannen: goed of niet. En met ‘niet’ bedoel ik eerder dat je jezelf gewoon laat verrassen, waar op zijn tijd ook niets mis mee is. Wil je het maximale uit je stedentrip halen, plan je bezoek dan. Regel van te voren een vervoersticket voor meerdere dagen, een toeristenkaart waarmee je korting krijgt (of gratis naar binnen kunt) bij verschillende toeristische trekpleisters. Denk ook aan een hop-on, hop-off bus als die aanwezig is. En aan het feit dat je die dat dus geen openbaar vervoer zult gebruiken!

Eten en drinken

Het klinkt erg Nederlands, maar op een dag moet je ook heel wat eten en drinken. Lang niet overal heb je een ontbijtbuffet waar je zo veel kunt eten dat je na je ontbijt tot aan het diner niets meer hoeft te eten (op wat lekkere snacks en versnaperingen na, dan 🙂 ). In een supermarkt ben je natuurlijk het goedkoopst uit. Afhankelijk van je hotelkamer heb je wellicht de beschikking over wat eenvoudig servies en een waterkoker. Dat geeft je al wat mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met bijvoorbeeld instantsoep en een broodje of kant-en-klare noodles. Zoek daarnaast naar locaties waar veel van de lokale bevolking zit. Daar is het eten meestal erg goed en de prijs niet al te hoog.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.