logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Onverwacht buiten de deur eten geen probleem door slimme koelkast

Avondeten is echt een bizar en lastig ding. Je kunt het eigenlijk nooit goed doen. Je kunt plannen voor de hele week, maar als er dan ‘iets’ tussenkomt (een onverwacht etentje, een barbecue, of uitvallen van een geplande barbecue door noodweer of een kind dat ineens naar de EHBO zit) loopt je hele schema in de war. Wat doe je dan met het eten dat je klaar had staan? Dat staat letterlijk te verpieteren in je koelkast! Je kunt natuurlijk veel kansjes laten schieten, maar Siemens heeft een andere oplossing. Zij zochten naar een oplossing in de techniek. Het resultaat: hyperFresh. Een functie in de nieuwe koelkasten van Siemens die eten langer vers houdt door middel van slimme sensoren.

Sensorisch

Het klinkt heel mooi: voedsel dat langer vers blijft. Maar hoe werkt dat precies? Door middel van slimme iSensoric-technologie stellen de koelkasten van Siemens op basis van acht sensoren zelf de ideale temperatuur in en houden deze temperatuur constant. Het vershoudsysteem hyperFresh premium zorgt er écht voor dat vis en vlees, en groenten en fruit tot drie keer langer vers blijven, omdat je naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid kan reguleren. Het avondeten dat voor vanavond gepland staat pas morgen of overmorgen klaarmaken, is dus geen probleem.

Inladen

Een eenvoudige oplossing voor het probleem is om de verschillende voedingsmiddelen in lades op te bergen. En die lades zorgen weer voor een eigen eco-systeempje, dat je zelf kunt instellen. De twee lades voor de afzonderlijke productgroepen kunnen nauwkeurig ingesteld worden op temperaturen van -1 ºC tot +3 ºC. In de groente- en fruitlade kan ook de luchtvochtigheid ingesteld worden voor het ideale klimaat en dat komt de versheid en smaak ten goede!

Keep it cool

Hoe vaak de koelkastdeur ook open gaat en er dus warme lucht bij komt, de hyperFresh koelkasten blijven toch altijd goed gekoeld door de functies superCooling en superFreezing. Deze functies verhogen tijdelijk de prestaties van de koelkast, waardoor de nieuwe boodschappen en de producten die er al in liggen snel goed gekoeld zijn en daardoor langer goed blijven. De koude lucht wordt ook evenredig verspreid door het Multi Airflow systeem. Het maakt dus niet uit of je producten helemaal bovenin of op het onderste plateau in de koelkast bewaart: het blijft overal even koel en dus vers. Als kers op de taart hebben de koelkasten de noFrost functie. Een echte ijsbreker, waardoor het vriesgedeelte nooit meer ontdooid hoeft te worden. Dat betekent dat deze slimme koelkast niet alleen eten langer vers houdt, maar ook dat er geen tijd verspild hoeft te worden aan het wegbikken van dikke lagen ijs aan de wand van de vriezer.

Size does matter

De hyperFresh koelkasten zijn groter dan gewone koelkasten. Door een breedte van 70 centimeter en een diepte van 80 centimeter is de inhoud van de koelkast relatief aanzienlijk groter. Het levert tot wel 50% meer inhoud op vergeleken met koelkasten in dezelfde hoogte, maar met de afmetingen 60x60cm. Deze koelkast kan overigens strak tegen een muur geplaatst worden, zowel aan de zijkant als aan de achterkant van de koelkast. En zeg nou zelf: een koelkast met 480 liter inhoud is echt bizar groot. Daar kun je heel wat in koelen!

De hyperFresh koelkasten komen in zowel vrijstaand als in inbouw en zijn verkrijgbaar via de reguliere verkooppunten.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.