logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ontzettend Irritant, Andy Griffiths en Terry Denton

Ken jij de schrijvers Andy Griffiths en Terry Denton? Vast wel – ze hebben de boeken over de Waanzinnige Boomhut geschreven. Die ken je wel, toch? Telkens zo’n 13 verdiepingen erbij… dat moet je wel herinneren. Daar maakt de ietwat vreemde Andy de meest bijzondere avonturen mee. Welnu: het kan nog gekker, blijkbaar. In het boek Ontzettend Irritant probeert Andy het bloed onder de nagels van mensen in zijn omgeving te halen, waarbij vooral zijn ouders en zus het moeten verduren.

9 avonturen in 1 boek

Ontzettend Irritant is niet zo maar een boek – het is een verzameling van 9 situaties waarin Andy zijn best doet om irritant te zijn… of waarbij er elementen in zijn omgeving zijn die gewoon irritant zijn. Zoals een lange autorit, waarbij je nooit te horen krijgt hoe ver het nog is… en een vlieg heel vervelend om je oren zoemt. Dat is pas irritant! En waarbij alle mogelijkheden om die problemen op te lossen niet in goede aarde vallen bij je ouders. Sterker nog: ze laten je gewoon achter bij een tankstation! Maar het kan ook bewust irritant zijn, zoals wanneer je op een schoolfeest gekleed gaat zoals je zus en je er meteen met de knapste jongen van school vandoor gaat… tot het moment dat het mis gaat, natuurlijk.

Hilarisch en hectisch

De avonturen uit Ontzettend Irritant zijn heel herkenbaar, hilarisch en vooral heel hectisch. Soms weet Andy echt niet wat hij verkeerd doet, maar vaak ook wel. Of zijn er mensen die met hem een grap uithalen, waarbij Andy in de ene irritante situatie na de andere terecht komt. Het komt allemaal voor. De grappen zijn soms een tikje grof, maar meestal wel leuk. In de kantlijn van het boek vind je talloze illustraties in de herkenbare stijl van De Waanzinnige Boomhut, waarbij je natuurlijk ook genoeg irritante vragen en opdrachten ziet, zoals een zin die op een heel andere pagina wordt afgemaakt. Grappig zijn de vliegen die de paginanummering laten zien. Genoeg te beleven dus, in dit boek!

Ga direct naar Ontzettend Irritant op BOL.com.


Recensie over Ontzettend Irritant

Houd je van de boeken van De Waanzinnige Boomhut? Dan zul je zeker smullen van de nieuwe reeks boeken over Andy, onder de titel Ontzettend Irritant. Het is een echt boek vol puberstreken en frustraties om alledaagse gebeurtenissen. De losse avonturen maken het mogelijk om af en toe een stuk te lezen. Herkenbaar, hilarisch, hectisch en heerlijk chaotisch.

Score: 8


Informatie

Ontzettend Irritant,
Illustrator: Terry Denton
Uitgever: Lannoo, 147 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789401462754. Prijs: 13.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.