logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontwikkelen en ontdekken voor kinderen


Pasgeboren baby’s staan aan het begin van een ongelofelijke ontdekkingsreis. Een reis vol mijlpalen met kleine en grote stappen. Voor al deze momenten biedt Fisher-Price speelgoed en baby-accessoires, dat speciaal is ontworpen om de ontwikkeling van jonge kids in alle fasen en op iedere leeftijd te stimuleren. Neem bijvoorbeeld de doktersset waarbij kinderen tijdens de imitatiefase in de rol van dit spannende beroep kunnen kruipen.

Fisher-Price is het enige merk dat ouders een oplossing biedt voor elke leeftijd (0-5 jar) en voor elke ontwikkelingsfase van kinderen. Of het nu gaat om baby-accessoires of speelgoed dat bijdraagt aan de belangrijkste ontwikkelingsstappen van het kind, je vind ze allemaal in het assortiment van Fisher-Price. Naast producten biedt Fisher-Price in samenwerking met online baby-sites ouders ook de mogelijkheid om speelgoed te testen en te beoordelen en heeft het merk zelfs een online platform opgezet waarin (aanstaande) ouders hun emoties en belevenissen kunnen delen met anderen.

Ontwikkelingsfasen

Van 0-6 maanden
Alles draait om waarnemen. De werking van de zintuigen wordt hierbij geprikkeld. De waarneming van verschillende beelden, geluiden en kleuren staat centraal. Daarom zijn mobielen ook zo populair. Ze bewegen, hebben mooie en felle kleuren en spelen leuke liedjes. Zoals de Rainforest Kiekeboevriendjes blaadjesmobiel!

Fisher Price -  Kleurenpiramide - EURO 10.99 - Code 71050HI10

Vanaf 6 maanden
Nu ligt de ontwikkelingsfocus op vastpakken. De spieren gaan zich ontwikkelen en ouders zullen merken dat hun baby het leuk vindt om voorwerpen op te pakken en ernaar te grijpen. Los te laten, weer te pakken… De bekende Kleurenpiramide van Fisher-Price sluit hier perfect bij aan. Wie heeft ‘m vroeger niet gehad?

Vanaf 9 maanden
De fysieke vaardigheden van kinderen komen tot bloei. Kinderen zullen meer willen spelen, meer bewegen en te rijden. Allemaal nog een beetje houterig en onbeholpen, maar super belangrijk. Kinderen gaan kruipen, en sommige kinderen zullen zelfs gaan staan en voorzichtig hun eerste stapjes zetten. Al deze ontwikkelingen worden gestimuleerd en uitgelokt het het Loopwagentje.

Fisher Price - Leerplezier Liedjesboek - CDH64PR2Z

Van 6-36 maanden
Kinderen ontwikkelen zich natuurlijk niet alleen op fysiek vlak. Ook mentaal en taalkundig worden er grote sprongen gemaakt. Met het Spelenerwijs Leren Liedjesboek kunnen kinderen zich helemaal uitleven op het leren van letters, vormen, getallen en kleuren. Alles is nieuw en leerzaam, het is belangrijk om veel met je kind te praten en alles te benoemen wat je ziet en doet.

Vanaf 12 maanden
Als kinderen bijna een jaar zijn gaan ze flink aan het ontdekken. Als kinderen ontdekken hoe dingen werken, verwonderen ze zich met steeds weer nieuwe ervaringen en winnen ze zelfvertrouwen en controle. Hierbij hoort dan ook ‘echt’ speelgoed, zoals de Little People boerderij. Leuke poppetjes en diertjes, geluiden en interactieve elementen. Deuren, trappen… ze komen van alles tegen in deze boerderij!

Fisher Price - Medical Kit L6556PR1

Vanaf 18 maanden
Kinderen gaan dingen nadoen. Bewust imiteren. Niet alleen om iets te leren, maar ook om het zelf te ervaren. Daarmee ontwikkelt je kind niet alleen sociale vaardigheden, maar krijgt het ook een betere oog-handcoördinatie en ruimtelijk inzicht. Imiteren zorgt ook voor een ontwikkeling va de fantasie. Hier komt het bekende dokterssetje van pas!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.