logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontwerp en bedruk je eigen kleding

Als je door kledingwinkels loopt, is het soms echt zoeken naar leuke en stoere kleding voor jongens en mannen. Het lijkt wel alsof de hele kledingindustrie ingericht is op vrouwen! Zonde, want ook wij willen graag rondlopen in gave kleding met stoere prints. Of heb ik dat mis? Nee toch? En als je niets kunt vinden…. dan zul je zelf aan de slag moeten gaan.

Zoeken en ontwerpen

Met een mooie zoektocht over het internet en een paar handige programma’s om beelden te bewerken (of je nu gebruik maakt van het krachtige Photoshop of het gratis programma GIMP) zorgt al snel voor een mooi resultaat. Bovendien kun je jouw ontwerp voorzien van je eigen teksten en uitstraling. Een uniek kledingstuk, dat je zelfs helemaal kunt toespitsen op een bepaalde gebeurtenis.

Activiteit

Je kunt namelijk ook kleding bedrukken voor een speciale gebeurtenis. Op school zie je alle kinderen bij ieder sporttoernooi al rondlopen in shirtjes met het logo van de school en een eventuele sponsor, maar ook bij vrijgezellenfeesten zijn zelfontworpen shirts een leuk element. Of wat dacht je van een verjaardagsfeestje, dat je viert in een dierentuin of pretpark? Als alle kinderen eenzelfde shirtje dragen pik je ze d’r zo uit.

Veel mogelijkheden

Als je een shirt wil laten bedrukken, dan heb je eigenlijk vier opties: de voorkant, de achterkant en de mouwen. Daarbij heb je bij de voorkant ook de mogelijkheid om enkel een print te plaatsen op de borst, ter hoogte van een borstzakje. En daarbij alle denkbare combinaties: 1 mouw en het borstzakje, een grote print op de rug en 2 mouwen, ga zo maar door. Dat schept heel veel mogelijkheden, zeker omdat je op iedere plek natuurlijk een andere opdruk kunt gebruiken. En zo bedruk je jouw shirt, polo of sweater geheel naar wens en stijl. Hoe cool is dat? Ben je bovendien niet meer afhankelijk van de keuze in de winkel.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.