logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontmoet Pinokkio: het nieuwe sprookje in het sprookjesbos van de Efteling


Je kent Pinokkio vast wel uit het verhaal van Gepetto, die dolgraag een zoon wilde. Om zijn wens te stillen maakte hij voor zichzelf een marionetpop in de vorm van een jongetje. Omdat zijn wens zo diepgeworteld bleek, besloot een goede fee ervoor te zorgen dat de houten pop tot leven kwam. En zo werd de wens van Gepetto toch werkelijkheid.

Toch bleef er iets knagen in het leventje van de houten Pinokkio: hij was natuurlijk geen écht jongetje. En dus beschreef het verhaal een echte road-movie over Pinokkio, die op zoek ging naar een mogelijkheid om zijn houten lichaam om te ruilen tegen eentje van vlees en bloed. Dat ging echter niet van een leien dakje. Veel slechteriken maakten maar wat graag misbruik van de goedgelovigheid van de houten jongen.

Het sprookje van Pinokkio kun je nu ook echt zien in het Spookjesbos van de Efteling. Het is het 29e sprookje dat tot leven is gekomen en heeft een plekje naast de Rode Schoentjes gekregen. Het is hierbij wel aan te raden om de hoofdingang te nemen van het sprookjesbos, anders kom je bij het laatste stukje van dit drieluik. Als je de attractie nadert kom je namelijk eerst bij de schitterend vormgegeven en geanimeerde werkplaats van Gepetto. Daarna kom je bij de haven aan, waar de sluwe kat en vos op zoek zijn naar Pinokkio. Tot slot kom je bij de gevaarlijke vis, die Pinokkio heeft opgeslokt. Lukt het de kinderen om de vis zijn bek open te laten doen en Pinokkio te vinden? Pas wel op: de vis spuit water uit zijn spuitgat – je zou zo maar eens een plens water over je heen kunnen krijgen!

Het sprookje van Pinokkio is vanaf nu te zien in het mooie pretpark, en is helemaal in stijl van de overige sprookjes vormgegeven. Meer weten over toegangsprijzen en openingstijden? www.efteling.com

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.