logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontmoet Klaas Vaak tijdens de speciale Klaas Vaak-weken in de Efteling


Het is herfst, zelfs in de betoverende wereld van de Efteling. En dat wordt gevierd met sfeervolle Klaas Vaak weken van 14 oktober t/m 15 november. Iedere avond komt hij in het park, om een leuk en spannend verhaal te vertellen. Natuurlijk wordt hij iedere dag vergezeld door een paar van zijn zandkabouters, die het publiek op een vrolijke en leuke manier verzamelen en entertainen tot de grote baas zelf komt. Maar ook bij het verhaal zelf spelen ze een leuke rol. Vijf weken lang gaan de zandkabouters samen met Klaas Vaak en oehoe Houdoe iedere avond met de bezoekers op weg naar Aquanura. Onderweg toveren ze samen de lichtjes aan in het park. Het hoogtepunt van de lichtjestocht is de fonkelnieuwe Aquanura show: de tweede Efteling Symfonie, die alleen tijdens de Klaas Vaak weken te zien zal zijn. De nieuwe show die officieel pas in 2014 in première gaat, toont weer andere Efteling-herinneringen in een spectaculair waterballet van muziek, water en vuur.

Maar ook voor andere belevenissen en avonturen zit je bij de Efteling gebakken, zelfs op regenachtige dagen kun je je er prima vermaken. Zo ondervonden ook wij op maandag, 14 oktober. In de droge ochtend wandelden we door het sprookjesbos, waar we de hilarische nieuwe attractie de Kleren van de Keizer konden zien. Erg leuk, en knap gemaakt! Het is wel duidelijk dat het park nieuwe technieken wil gebruiken in hun nieuwe sprookjes. Of wat dacht je van Carnaval Festival  Fata Morgana of Raveleijn om even te schuilen voor de regen, terwijl je ondertussen kunt genieten van een leuke of juist spannende en spectaculaire show? 

De Efteling laat in de Klaas Vaak weken helemaal zien dat een pretpark ook in de donkere dagen van de herfst het bezoeken waard is. Het prettige van dit seizoen is de vroege zonsondergang. Rond half zeven verandert het licht van schemer naar mooi donker, waardoor de lichtshow van Aquanura helemaal tot zijn recht komt: een spectaculaire watershow, waarin muziek en waterballet samengaan. Nieuwe composities, vermengd met bekende Eftelingdeuntjes nemen je mee in een betoverende show, waarbij niet alleen het water, maar soms ook de hele omgeving van kleur veranderd. En die vuurspuewrs… zeker de moeite waard, ook al is het na een dag lopen en avonturen beleven!

De sprookjesmusical Klaas Vaak

Niet alleen in het park, maar ook op de planken van het Efteling Theater is Klaas Vaak te vinden.

Vanaf 13 september staat de sprookjesmusical Klaas Vaak in het Efteling Theater. De Zandtovenaar bezorgt met zijn magisch slaapzand kinderen over de hele wereld mooie dromen. Zo ook in het Sprookjesbos. Maar de laatste tijd lijkt het slaapzand niet meer te werken. Heeft Heks er iets mee te maken? En waar komt het zwarte zand vandaan? Bij het vallen van de nacht gaat Klaas Vaak samen met zijn trouwe vriend de uil op pad om het raadsel voor eens en altijd op te lossen.

Openingstijden

De Efteling is elke dag open. Actuele openingstijden zijn te vinden op www.efteling.com/openingstijden.

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.