Ontdek Toonix: een nieuwe virtuele wereld waar kinderen zichzelf kunnen zijn


Toonix screenshotTurner Broadcasting presenteert Toonix, een gloednieuwe online virtuele wereld voor kinderen. De site www.toonix.com roept kinderen op om ‘te worden wie je wilt zijn’ door het maken van je eigen unieke avatars en daarmee interactie aan te gaan op een spannend nieuw gameplatform.

Toonix richt zich op kinderen van 7 tot 11 jaar en is volledig gratis na registratie.  Naast het maken van hun eigen poppetjes en avatars kunnen kinderen creatief aan de slag door hun eigen kamer te ontwerpen, spellen te spelen en missies te voltooien, waarmee ze punten en munten kunnen verdienen die ze kunnen gebruiken om virtuele spullen van te kopen en toegang tot nieuwe gebieden van de site te krijgen. Ook kunnen ze kletsen met hun vrienden en berichten, cadeaus en stickers naar elkaar sturen.

Toonix bestaat uit drie verschillende gamewerelden – MyWorld, Games World en Shopping World – ieder verpakt met content die kinderen kunnen ontdekken en zich mee vermaken. In de trainingwereld kunnen kinderen leren hoe ze door de virtuele wereld van Toonix reizen en tegelijkertijd munten verdienen.

Bovendien is er een speciaal onderdeel voor ouders, waar zij informatie kunnen opdoen over de wereld en de activiteiten van hun kinderen. Een kleine beperking is de taal: Toonix is volledig Engelstalig, maar wel erg leuk, creatief en grappig!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

2 reacties op “Ontdek Toonix: een nieuwe virtuele wereld waar kinderen zichzelf kunnen zijn”

  1. ponponneke avatar
    ponponneke

    leuk denk ik zal het zeker spelel 😉

  2. kauwtar avatar
    kauwtar

    lijkt me erg leuk me zusje is dol op dat soort spellen misschien heeft ze er wel wat aan bedankt

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.