logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontdek nieuwe muziek op YouTube Music met Samples


Muziek is niet meer weg te denken uit ons leven. Of we het nou luisteren tijdens onze ochtendroutine, een nieuwe recordtijd neerzetten in de sportschool of simpelweg tot rust komen na een lange dag: muziek is er op die momenten voor ons. Onze favoriete muziek voelt vertrouwd aan, maar juist die nieuwe, onontdekte liedjes kan wat extra pit geven aan ons dagelijks leven. Met zoveel muziek om uit te kiezen, kan het best lastig zijn om te vinden wat bij jou en jouw levensstijl past.

YouTube Music

Bij YouTube Music maken ze het nu nog makkelijker om nieuwe muziek te ontdekken. Zo vind je daar het tabblad Samples: een verzameling van korte video’s om jou kennis te laten maken met muziek die je nog niet kent. YouTube spit door de hele YouTube Music verzameling, dus er is altijd iets nieuws om naar te luisteren. Of het nou een gloednieuw nummer is van een upcoming artiest, of een nieuw nummer van een bekende artiest: elk kort muziekfragment laat de artiest, de videoclip en de sfeer van het nummer zien. Het enige wat jij nog hoeft te doen is omhoog of omlaag te swipen op je scherm om een nieuw nummer te ontdekken. Zo wordt het ontdekken van muziek niet alleen leuk, maar ook makkelijk.

Ontdekkingsreis

Met Samples wil YouTube het jou zo makkelijk mogelijk maken om dieper in de muziek en de artiesten te duiken, zonder de YouTube Music-omgeving te verlaten. De korte video’s die je hebt ontdekt kan je makkelijk in jouw verzameling plaatsen, met vrienden delen, toevoegen aan je favoriete afspeellijst, geheel bekijken of gebruiken voor je eigen Shorts video. Ben je enthousiast? Dan kan je ook naar het album van de artiest gaan om de rest van zijn/haar muziek te luisteren. Zo leer je artiesten kennen die helemaal nieuw voor je zijn.

Nieuw publiek voor artiesten

Voor artiesten biedt Samples een extra manier om een nieuw publiek te bereiken en een fanbase op te bouwen. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe YouTube’s combinatie van muziekvideo’s, liveoptredens, muziekpremières en YouTube Shorts fans aantrekt. Dat maakt ons platform de ideale plek voor zowel artiest- en muziekliefhebber.

Beschikbaarheid YouTube Music Samples

Samples wordt wereldwijd uitgerold naar gebruikers van YouTube Music. In de toekomst wil YouTube onderzoeken hoe deze vorm van nieuwe muziek ontdekken kan worden gebruikt in de rest van de YouTube Music-app. Begin je volgende muzikale avontuur met Samples!

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.