logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontdek jouw persoonlijke kledingstijl 


Kleding is meer dan alleen een stuk stof dat je om je lichaam draagt. Met je kleding laat je zien wie jij bent. Het is een vorm van zelfexpressie en een uitlaatklep voor je creativiteit. Veel mensen hebben behoefte aan het creëren van een persoonlijke kledingstijl, maar weten niet met welke stap ze moeten beginnen. Dit is volkomen begrijpelijk, omdat er ontzettend veel keuze is aan winkels die een geweldige, modieuze aanbod hebben, zoals https://www.thestorewoerden.nl/. Met dit artikel willen wij graag een inspiratiebron voor jou zijn, zodat het creëren van jouw persoonlijke kledingstijl uiteindelijk appeltje-eitje wordt!  

Leer jezelf beter kennen

Het creëren van je stijl begint bij het ontdekken wie je echt bent, ofwel je persoonlijkheid. Hierbij kun je nadenken over wat je leuk vindt. Val jij graag op of blijf je liever op de achtergrond? Hou je van kleurrijke en vrolijke items of wil je het liever zo minimalistisch en neutraal mogelijk houden? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen. Maak hier aantekeningen van en denk na over wat je wil uitdrukken in je kledingstijl.   

Visualiseer je kledingstijl

Visualiseren betekent in dit geval dat je aantekeningen worden vertaald naar beeld. Dit kun je het beste doen door moodboards te maken. Als je een echte creatieveling bent, is het leuk om je ideeën te tekenen. Je kunt natuurlijk ook afbeeldingen die passen bij jouw toekomstige stijl printen en plakken op een bord. Ook kun je inspiratie op doen op social media, bijvoorbeeld op Pinterest. Op dit platform kun je borden creëren en afbeeldingen opslaan die je leuk vindt.  

Bekijk je huidige warderobe

Om inzicht te krijgen in wat je wil is het eerst handig om een kijkje te nemen in je huidige stijl. Berg de kledingstukken die je niet meer wil op een andere plek op en let ook op of hier een patroon in zit. Hebben de kledingstukken die verwijderd zijn dezelfde kleuren of printjes? Verzamel ook alle kledingstukken waarbij je je wel goed voelt. Door dit te doen kun je inventariseren welke soort kleding wel je voorkeur heeft en wat je nu graag wil vermijden. Dit maakt het makkelijker om keuzes te maken voor de volgende keer wanneer je gaat shoppen!

Experimenteer met accessoires

Het toevoegen van accessoires kan een wereld van verschil maken voor je nieuwe kledingstijl. Het is handig om te experimenteren met diverse soorten accessoires, zoals hoeden en sieraden. Deze toevoegingen kunnen namelijk een hele persoonlijke draai geven aan je outfits. Let ook op de details van je accessoires, want deze elementen kunnen ook een grote impact op je stijl hebben. Het gebruik van accessoires is zeker de perfecte manier om je stijl uniek te maken.

Wees creatief met het maken van combinaties 

Het combineren van bepaalde clothes is datgene waarmee jij je echt kunt onderscheiden. Er zijn apps waarmee je dit kunt doen, maar wij adviseren jou om actie te ondernemen in real life door verschillende winkels te bezoeken. Dit is bovendien ook leuker en zo kun je alvast een begin maken met het veranderen van je stijl!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.