logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontdek je stad op een unieke manier


ontdek je stad Ik weet zeker dat je regelmatig door je stad of dorp fiets, loopt of slentert. Lekker spelen op een veld in de buurt, rondhangen op het marktplein, zamen met je vrienden toeren door de straten. Je zou dus kunnen zeggen dat je jouw omgeving goed kent. Maar is dat wel zo? Martine Sluijter, schrijfster en bedenker van het boek Ontdek Je Stad, beweert van niet. Er valt nog zo veel te ontdekken! Ik weet zeker dat ze daar gelijk in heeft. In je omgeving staan namelijk veel dingen waar je zo vaak bent langsgekomen dat je ze niet eens meer ziet. Met dit boek in je hand word je dus een echte ontdekkingsreiziger. In je eigen wijk! Ontdek Je Stad is natuurlijk niet alleen in een stad bruikbaar, want ook in dorpen kun je het boekje perfect gebruiken. Het boekje, dat grappig is getekend, moet je zien als een soort opdrachtenboek dat je kunt invullen en gebruiken. Zo ga je op een donkere winteravond op pad om te zien wat er bij de buren gebeurt (lekker gluren bij de buren!) vogels tellen, stoeptegels optillen om te kijken welke beestjes er onder zitten en leer je de geheime sumbolen kennen die er op verschillende meterkastjes staan. Dat is natuurlijk niet alles, want je gaat ook goed kijken en luisteren naar de mensen om je heen. Die bepalen natuurlijk ook hoe je omgeving er uitziet! Of dat nog niet genoeg is vertelt Martine je ook nog eens een paar leuke tips over hoe je jouw omgeving kunt pimpen, met bloembommen, je eigengemaakte graffiti (die langzaam zal wegspoelen door de regen) en andere leuke activiteiten. Maak bijvoorbeeld je eigen speurtocht, of ga op survival in je wijk! Genoeg om te doen en te ontdekken dus, rondom je eigen huis. Je zult nooit meer hetzelfde kijken naar de huizen, de tuinen en al die geheimzinnige borden, kastjes en symbolen in je buurt. Wordt een expert in speuren, ontdek je stad!

Informatie

Ontdek je stad, Martine Sluijter
Illustrator: Martine Sluijter uitgeverij Snor, 128 pagina’s, paperback. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789463140126

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.