Ontdek je passie en talenten in dit leuke doeboek

ontdek-je-passie-en-talenten-chantal-trigallez-boek-cover-9789401438292 Iedereen heeft zijn eigen talenten. Ook heeft iedereen zijn eigen wensen. Jammer genoeg komen die niet altijd goed overeen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet moet proberen om je eigen wensen na te jagen. Waarom zou je bijvoorbeeld geen stripboek mogen maken als je eigenlijk niet zo heel erg goed kunt tekenen? Of beter nog: waarom zou je niet proberen om beter te tekenen om dat stripboek te maken? Als je een wens met genoeg passie najaagt zal dat altijd in het eindresultaat te zien zijn. Het boek ontdek je passie en talenten is een droom doeboek voor jongeren. Het helpt je om uit te zoeken wat je nou eigenlijk leuk vindt om te doen, en helpt je stap voor stap om die wens zo goed mogelijk uit te laten komen.

Keer op keer

Dat betekent natuurlijk dat je het boek ontdek je passie en talenten keer op keer kunt gebruiken voor een nieuw project. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je slechts een wens hebt, maar misschien ligt dat ook aan mij. Het grappigste van dit boek is misschien wel dat je hier aan het bakken slaat: van hoofdstuk één tot en met hoofdstuk 12 ga je aan de slag met het maken van jouw eigen wenstaart. In ieder hoofdstuk komt er een taartpunt bij, tot je jouw wens helemaal het uitgevoerd. Dan is het tijd om te kijken of je wens naar smaak was en hoe je het recept eventueel nog kunt bijschaven voor een toekomstige taart.

Stap voor stap

Zoals gezegd bestaat het boek ontdek je passie en talenten uit een flink aantal hoofdstukken die je stap voor stap dichter bij je doel brengen. Dat gebeurt allemaal op een heel leuke en toegankelijke manier, van het ontdekken van wie je zelf bent (met je sterke en zwakke punten, je dromen en je wensen) tot het maken en uitvoeren van je plan. Praktische voorbeelden geven bijvoorbeeld aan wat er bedoeld wordt met de opdrachten. Sprekende foto’s en grappige illustraties maken het boek nog een stukje luchtiger (hoewel de zacht blauwe kleur de foto’s niet heel veel goed doet). Je kunt iedere stap bijhouden door de vele kleine opdrachtjes en invuloefeningen. Ik raad je ook echt aan om ze allemaal in te vullen, dat zorgt achteraf voor een mooi projectplan dat helemaal eens uitgewerkt. Onthoud: niet alles hoeft in één keer perfect te gaan, als je maar leert van je fouten! Een goed plan bedenken en vooral volhouden zijn misschien wel de belangrijkste elementen voor het bakken van jouw eigen penstaart. Oh ja: en natuurlijk het boek ontdek je passie en talenten.

Informatie

Ontdek je passie en talenten, Chantal Trigallez Lannoo, 104 pagina’s, paperback. Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789401438292

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Marian avatar
    Marian

    Dat ga ik kopen voor mijn dochter van 14! Zij moet dit jaar haar leerpakket kiezen en ze worstelt erg met wat ze wil.

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.