logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ontdek iPadOS14, Henny temmink

Om de zoveel tijd komt er een update van besturingssytsemen voor je tablet of smartphone. Bij Android gaat het vaak om beveiligingsupdates, maar Apple houdt er van om wat grotere updates uit te voeren, zolang de apparaten dat volhouden. Dit jaar heeft Apple zelfs besloten om een aangepaste versie van iOS te introduceren op hun tablets: iPads beschikken sinds kort dan ook over iPadOS 14: het aangepaste besturingssysteem voor iPads. Maar wat is er anders… en hoe maak je er optimaal gebruik van? Ontdek iPadOS14 met dit praktische boek!

Meer mogelijkheden

Het leuke aan iPadOS14 is wel dat je veel meer mogelijkheden hebt ten opzichte van het oude iOS. Die was namelijk gericht op smartphones… en was daardoor flink beperkt door het kleinere scherm. Door die twee systemen te splitsen, kan iOS zich helemaal gaan richten op het optimaal functioneren op een klein scherm van een iPhone, terwijl iPadOS meer functies krijgt voor het grotere scherm. Denk daarbij aan het optimaal gebruiken van twee schermen naast elkaar, zoals je mailprogramma en een webbrowser, twee browservensters naast elkaar of misschien wil je zelfs wel drie programma’s tegelijk op je scherm?

Meer dan ooit

Je kunt meer dan ooit met je iPad, dat is duidelijk. Apps krijgen nieuwe functies, werken beter samen en met name op het gebied van communicatie met bijvoorbeeld Facetime zijn er flinke sprongen gemaakt. Ook de ingebouwde apps als Kaarten, Foto’s en Berichten hebben mooie upgrades gekregen. Een van de leukste noviteiten op de iPad is wel dat je kleine widgets kan toevoegen op je bureaublad, zodat je voor een aantal functies niet eens meer een app hoeft te openen. Je ziet ze gewoon op je bureaublad! En tik je op een app, dan krijg je in veel gevallen al meteen een paar snelkoppelingen te zien naar de meestgebruikte functies.

Stap voor stap je iPad leren kennen

Het klinkt als te veel om op te noemen… en dat is misschien ook wel zo. Zeker in een artikel als dit! Het is daarom verstandig om er een goed en helder boek bij te pakken, die je stap voor stap uitlegt (en laat zien) wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je alles eens rustig bekijken en uitproberen. Misschien werken sommige dingen wel fijner voor je, en andere dingen niet. De keuze is nog altijd aan jou om de nieuwe functies te gebruiken!


Ga direct naar Ontdek iPadOS 14 op BOL.com.

Recensie over Ontdek iPadOS 14

Je iPad tot in de puntjes leren kennen kan een fikse uitdaging zijn. Zelfs ik, die mijn iPad dagelijks gebruik voor van-alles-en-nog-wat, heb nieuwe mogelijkheden ontdekt in dit boek – en ontdek nog altijd leuke functies die het werken (en soms zelfs het dagelijks leven) en stukje makkelijker maken. Maak het jezelf ook makkelijker en leuker. Neem dit boek in handen en ontdek je iPad zoals je die nog nooit had ontdekt!

Score: 8


Informatie

Titel: Ontdek iPadOS 14
Auteur:
Uitgever: Van Duuren Media
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463561822
Prijs: 27.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.