logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Ontdek hoe de veelzijdige aubergine je bord verovert

Eerst schitterde aubergine als verfijnde tint al op de catwalks en werd hij voor 2025 getipt als dé kleur voor je interieur, en nu steelt hij de show op je bord. Aubergine is the name of the game dit jaar! Smeuïg, smaakvol en voedzaam – deze paarse krachtpatser heeft de plek van de oude favoriet, de avocado, overgenomen en verovert nu keukens wereldwijd. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kennen ‘m als melanzane, maar hij voelt zich net zo thuis in een kruidige curry, een gegrilde salade of een romige dip. Naast zijn veelzijdigheid past de aubergine volgens HelloFresh-diëtiste Valérie Lalisang ook goed in een voedzame maaltijd, dankzij zijn vitaminen en mineralen. Van de mediterrane keuken tot Aziatische gerechten: deze culinaire kameleon laat zich in elke keuken van zijn beste kant zien.

De kracht van aubergine: veelzijdig, antioxidanten (én looks) in één
De aubergine is een uitstekende keuze voor als je plantaardig wil eten. De groente bevat vezels en antioxidanten en de zachte textuur en rijke smaak zorgen er bovendien voor dat je vlees niet snel mist. Gegrild, geroosterd, gevuld of gebakken – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Smakelijke gerechten waarin de aubergine schittert

Benieuwd hoe je zelf aan de slag kunt? Wat dacht je van:

Rigatoni alla norma – Sicilië ontdekte de kracht van aubergine al lang geleden, en de romige en hartige ‘alla norma’ is daarvan het bewijs.

Melanzane alla parmigiana – Een Italiaanse klassieker waarbij plakjes aubergine worden geroosterd en laag voor laag worden opgebouwd met geurige tomatensaus, romige mozzarella en een vleugje Parmezaanse kaas.

Nooit genoeg aubergine – meer inspiratie op de site van HelloFresh:

Miso-aubergine uit de oven – Umami-magie uit de oven. In dit Japanse gerecht wordt aubergine langzaam geroosterd tot de binnenkant bo-ter-zacht is, waarna hij wordt gelakt met een rijke misoglazuur van witte miso, sojasaus en sesamolie. Geserveerd met geurige jasmijnrijst, knapperige bosui, een frisse komkommersalade en een crunch van geroosterde cashewnoten en sesamzaadjes – een perfecte combinatie van zoet, zout en umami.

Aubergine uit de oven met feta en granaatappelpitjes – Dit gerecht brengt een explosie van smaken op je bord. De aubergine gaat de oven in tot hij heerlijk zacht is en krijgt een kruidige touch met ras el hanout. Afgetopt met romige feta, frisse granaatappelpitjes en een fluweelzachte yoghurt-tahin-saus, terwijl knapperige zonnebloem- en pompoenpitten zorgen voor een heerlijke bite.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.