logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontdek de Netflix Original serie: Draken: Race naar de rand

draken: race naar de rand

Hikkie en Tandloos voeren de drakenrijders naar onbekende streken in de gloednieuwe Netflix Original-serie DRAKEN: RACE NAAR DE RAND, een groots DreamWorks Animation-avontuur vol spanning, actie en belevenissen dat op 26 juni in première gaat.

Vanaf het begin van de eerste dertien afleveringen laat DRAKEN: RACE NAAR DE RAND er geen gras over groeien: onze held Hikkie en zijn vuurspuwende beste vriend Tandloos ontdekken een mysterieus, eeuwenoud artefact, het Drakenoog.

‘Het Drakenoog is iets ongekends, en de geheimen van het artefact laten Hikkie zien dat er meer is in de wereld. De ervaringen die hij heeft in deze serie maken hem tot een leider en uiteindelijk een aanvoerder,’ zegt uitvoerend producent Art Brown. De geheimen die in het Drakenoog besloten liggen zijn buitengewoon, en bevatten informatie over totaal onbekende draken en eilanden ver buiten de grenzen van Berk. ‘Als het Drakenhandboek een encyclopedie is, dan is het Drakenoog het internet,’ legt uitvoerend producent Doug Sloan uit.

Actie en opwinding, woeste gevechten, felle draken en hilarische grappen komen in elke aflevering tot leven, en worden kracht bijgezet door Hikkies eenvoudige opmerking over het Drakenoog: ‘Dit verandert alles.’ Er staat veel op het spel en onze helden moeten vechten tegen schurkachtige drakenjagers die maar een doel voor ogen hebben: het machtige Drakenoog in handen zien te krijgen!

De drakenrijders wagen zich buiten het veilige Berk, vliegen verder dan ooit tevoren en ontdekken Drakenrand, een weelderig eiland waarop ze hun buitenpost vestigen, een thuisbasis voor al hun nieuwe avonturen.

Drakenrand is de plek waar ze onafhankelijk worden, en vanwaar ze vertrekken op buitengewone reizen. ‘Vanuit de luht lijkt het eiland zelfs een beetje op een draak,’ zegt Brown. ‘Het is een plek voor hen alleen.’

‘Drakenrand is op zichzelf genomen al een geweldige plek,’ zegt Brown, ‘maar als Hikkie, Tandloos en de drakenrijders er komen wonen, wordt het de meest fantastische locatie die we ooit hebben gezien in het verhaal over de draken.’

Op Drakenrand bouwen de drakenrijders een arena waarin ze hun draken kunnen temmen en kunnen oefenen voor de strijd. Elke drakenrijder bouwt ook een karakteristiek onderkomen dat zijn of haar persoonlijkheid vertegenwoordigt evenals de unieke eigenschappen van hun draken. De hut van de egoïstische Snotvlerk wordt gestut door een beeltenis van hemzelf; de zachtaardige Vissenpoot bouwt een ruimte om in te ontspannen.

Deze huizen zijn voorbeelden van de humor die de kijkers zullen terugvinden in DRAKEN: RACE NAAR DE RAND, waarin de mix van actie, avontuur, humor en moed uit de films en de romans van Cressida Cowell, waarop ze zijn gebaseerd, ook in voorkomt.

‘Volwassenen kunnen samen met kinderen kijken, want de grappen zijn grappig genoeg, de verhalen meeslepend genoeg, en de avonturen fantastisch genoeg voor alle leeftijden,’ zegt Sloan.

Hij voegt eraan toe dat het een uitdaging was voor het creatieve team achter DRAKEN: RACE NAAR DE RAND om ervoor te zorgen dat deze gloednieuwe Netflix Original-serie vertrouwd zou voelen voor fans en tegelijkertijd fris, nieuw en spannend zou zijn.

‘We wilden dat de serie compleet anders zou zijn dan de films: ze moesten er anders uitzien, anders klinken, anders voelen. De personages, de draken en de verhaallijnen hebben zich allemaal ontwikkeld,’ zegt hij, en legt uit dat DRAKEN: RACE NAAR DE RAND zich afspeelt in de tijdsperiode tussen de gebeurtenissen van de twee films in.

DRAKEN: RACE NAAR DE RAND gaat nader in op hoe Hikkie en de andere drakenrijders, net als alle jonge mannen en vrouwen, beslissingen nemen en stappen zetten die hun lot bepalen.

‘Deze serie is als het ware de “studententijd” van onze helden,’ zegt Sloan. ‘Ze gaan voor het eerst zelf op pad, vliegen verder dan ooit tevoren, vol zelfvertrouwen en onafhankelijk, maar nog zonder de druk van de grote verantwoordelijkheden waar ze snel genoeg mee te maken zullen krijgen.’

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.