logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontdek de geheimen van de survivors in Minecraft

minecraft-de-geheimen-van-de-survivors-mojang-boek-cover-9789030501749 Minecraft is ontzettend populair. Logisch, het is ook een te gekke game waarin je naar hartelust kunt bouwen, maar daarnaast ook spannende avonturen kunt beleven. dat de blokken waaruit de wereld bestaat niet zo heel erg cool uitzien moet je maar voor lief nemen. Sterker nog: die blokken maken Minecraft ook echt Minecraft! Maar als je een paar keer gespeeld hebt, weet je ook hoe moeilijk de survival-modus stiekem is. Wat zijn dit de geheimen van de survivors in Minecraft? Hoe komt het dat sommige spelers zo ver komen, en anderen na een paar dagen al af zijn? Het boek Ontdek de geheimen van de survivors vertelt je er alles over – in woord en beeld!

Journal

In dit stoer vormgegeven boekje – het ziet er echt uit als een soort ouderwets dagboek waarin ontdekkingsreizigers hun ontdekkingen en vondsten in opschrijven – lees je hoe je zo lang mogelijk in leven blijft, en hoe je de vele vijanden zo makkelijk mogelijk verslaat. Daarvoor bestaat deze handleiding uit verschillende onderdelen: in het begin leer je de basis van Minecraft. In het hoofdstuk Briefing vertellen de survivors van Minecraft je alles over de uitrusting (en de bescherming die kleding je kan bieden) en wapens. En natuurlijk hoe je ze het beste maakt, welke het sterkst zijn… en meer. Een belangrijk hoofdstuk om te lezen en er alles aan te doen om er voor te zorgen dat je goed beschermd bent en rake klappen kunt uitdelen!

Gevaarlijk leven

Daarna komt het echte werk. Want Minecraft is stiekem best een gevaarlijk wereldje, waar vreemde wezens en vijandige medespelers op de loer liggen. Je kunt ze tegenkomen in je eigen basis, maar ook los in het veld. Ieder terrein heeft zijn eigen karakteristeken, en die zijn omschreven in de hoofdstukken Vechten op je eigen terrein en Buiten vechten. Daar is aandacht voor het ontwerp van je basis, een opbouw van je verdediging (zowel in je basis als daarbuiten, het blijft beter om je vijanden buiten de deur te houden!) en het bouwen van het ultieme verdedigingssysteem. In het hoofdstuk Buiten vechten leer je alles over de Bovenwereld, de Onderwereld en de End. Wie weet sta jij over een tijdje wel in de ranglijsten van survivors. Met het stoere boekje De geheimen van de survivors kom je vast een heel eind!

Cool!

De geheimen van de Survivors is een stoer boekje. Het is vlot geschreven, in duidelijke taal. Je weet precies hoe je iets moet maken of doen, en dat is zeker belangrijk. Om het nog wat duidelijker te maken vind je op iedere pagina een aantal vlotte tekeningen in 3D, eenvoudige lijnschetsen die precies duidelijk maken wat er bedoeld wordt. Die tekeningen passen ook mooi bij het ‘journal’-ontwerp van het boekje.

Informatie

De geheimen van de survivors in Minecraft, The Chief en Stephanie Milton
Illustrator: Joe McLaren Meis en Maas, 108 pagina’s, hardcover. Prijs: 7,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789030501749

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.