logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ontdek de Belgische Ardennen vanuit Panoramacamping Petite Suisse


petite suisse

Al eerder meldden we hier dat je voor een gave vakantie helemaal niet zo ver van huis hoeft. Sterker nog: verder dan Parijs zijn wij nog nooit gehoeven voor een onvergetelijke en culturele vakantie! Wijzelf hebben een voorliefde voor stedentrips, want ook in steden is genoeg te zien en te doen voor kinderen, maar gaan een schitterend stuk natuur niet uit de weg. En ook daarvoor hoef je niet ver te reizen. Net over de grens, in de Belgische Ardennen, zit je midden in een heel andere omgeving. Daar bevinden zich heel wat campings, waaronder de Nederlandstalige Panoramacamping Petite Suisse.

Naast de verschillende accommodatiemogelijkheden, van een comfortabele chalet tot een gezellige tent, biedt de camping veel activiteiten en een prachtig uitzicht. Neem een duik in het verwarmde openluchtzwembad, sla een balletje op de tennisbaan of ga de strijd met elkaar aan op het voetbalveld. De prachtige omgeving van Petite Suisse daagt uit om te ontdekken, op de wielrenfiets, mountainbike of wandelend. Het unieke animatieprogramma vermaakt ook de jonge gasten op Panoramacamping Petite Suisse. Wij gaan deze omgeving binnenkort eens goed ontdekken, vanuit een luxe stacaravan.

Daarbij gaan we ook vooral eens goed kijken naar de verschillende activiteiten die de camping te bieden heeft, maar ook wat je zoal in de omgeving kunt doen. Volg onze voorbereidingen ook op social media (instagram.com/coolesuggesties, twitter.com/coolesuggesties, facebook.com/suggesties) en discussieer mee! Zo hebben we al ontdekt dat er veel avontuurlijke activiteiten te doen zijn, zoals een mountainbike trail, een challenge parcours, of met quad rijden, GPS wandelingen of het abseilen van maar liefst 35 meter hoogte. Speciaal voor kinderen is er tijdens schoolvakanties het animatieprogramma Ardennen Rangers, waaraan zij in verschillende leeftijdsgroepen kunnen deelnemen; touwbruggen over water bouwen, een bivak in het bos of meer te weten komen over de historie van de Ardennen: onder professionele begeleiding beleven kinderen unieke activiteiten in de natuur.

Petite Suisse biedt naast kampeerplekken en camperplaatsen verschillende accommodatiemogelijkheden. Zo is het mogelijk om te verblijven in een compleet ingerichte bungalowtent, stacaravan, luxe chalet caravan, Finse Chalet (5- of 6-persoons) of een vakantiehuis (12-persoons).

De camping is het hele jaar geopend en biedt ieder seizoen haar eigen charme: van de eerste lentegeuren tot zomers genieten, de prachtige herfst waar je er graag op uittrekt in de nabijgelegen bossen of zelfs skiën en langlaufen, vlak naast de camping. Van de gezellige verblijfaccommodaties en het genieten van het Bourgondische leven in de omliggende Belgische dorpjes, tot het prachtige uitzicht en de vele activiteiten op de camping en in de natuur: Panoramacamping Petite Suisse biedt alles voor een onvergetelijke vakantie! Meer informatie vind je op: www.petitesuisse.be

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.