logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Onrush


Racers opgelet! Er is een nieuwe speler in het land. Onrush! Dit hectische racespel is echt een gamechanger in het landschap van racespellen. Heerlijk chaotisch en druk, twee teams met snelle bolides tegen elkaar. En in Onrush gaat het om de rush. Het is dan ook kinderlijk eenvoudig om een boost te scoren (je moet misschien zelfs wel je best doen om zonder boost te komen zitten), waarbij je zelfs kunt sparen voor de ultieme rush, die met veel herrie en bombarie zorgt voor nog meer power. Daarbij is het de bedoeling dat je die power inzet om je tegenstanders te laten crashen. Geen nood: binnen een paar seconden staan ze weer terug in het veld. Maar die luttele seconden kunnen jou en je team wel de voorsprong geven die je nodig hebt.

Gelijkwaardig

Het gave van Onrush is dat het – eigenlijk net als Fortnite – uitgaat van gelijkwaardigheid. Je kunt tijdens het gamen skins unlocken voor je personage en voertuigen, maar die doen niets af aan de vaardigheden van de voertuigen zelf. Die blijven even krachtig, hoe veel uren je er ook in rijdt. Wel is het zo dat je natuurlijk meer geoefend raakt met de voertuigen, waardoor je de krachten beter leert beheersen. Zo heeft ieder voertuig zijn eigen specificiaties en vaardigheden. Maak er gebruik van!

Zo win je in Onrush

Overdrive. Hierin scoor je punten door boosts te verdienen. Hoe beter je stunt, des te meer punten je scoort. Makkelijk? Ja, eigenlijk wel. Zeker als je bedenkt dat het crashen van je tegenstanders ook flink wat punten op levert. Het team dat als eerste genoeg boosts heeft verdient voor een volle balk heeft gewonnen.

Countdown gaat om een race tegen de klok. Letterlijk. Beide teams krijgen een halve minuut op de teller. Dat klinkt behoorlijk suf, maar op de racebaan staan lichtgevende poortjes. Rijd je daar doorheen, dan scoor je een seconde extra voor je team. Race dus goed en beheerst – maar zorg ook dat het andere team de poortjes niet halen! Het team wiens teller 0 behaalt verliest, het andere team krijgt een punt.

Lockdown is een soort King of the Hill-variant. Hierin schijnt er een grote cirkel op het parcours. Daar moeten de spelers van jouw team in komen. Het team met de meeste voertuigen in de cirkel krijgt het voordeel van de cirkel, na een paar seconden is die cirkel geclaimd door dat team.

Switch is een spannend spel met een strijd om de voertuigen. Ieder teamlid krijgt hierbij drie levens. De bedoeling is om als laatste team over te blijven. Probeer je tegenstanders dus te laten crashen! Je begint dit spel in relatief zwakke voertuigen. Na iedere respawn keer je terug in een krachtiger voertuig, maar dat is dus wel onder voorbehoud… je moet namelijk nog levens over hebben om terug te keren!

Games koop je online bij:

Game info

Codemasters
PS4, race. Prijs: 32 euro.
Ga direct naar Onrush op BOL.com.

Voertuigen van Onrush

Ieder voertuig heeft zijn eigen specificaties, eigenschappen en speciale vaardigheden. Alle voertuigen zijn gelijk, ze hebben gewoon andere features. Dat maakt Onrush ook zo eerlijk. Welke skin je er ook op legt: de features blijven gelijk. Laat me je even voorstellen aan de voertuigen. De eerste twee zijn de motoren. 

BLADE 
– Firewall: Tijdens de Rush laat je een vernietigende straal van vuur achter
– Crashbang: Als je tegenstander tegen de Tombstones rijden die je achterlaat worden ze verblind
– Tumbler: Verdien direct RUSH-punten door frontflips en backflips 

OUTLAW 
– Drain: Tijdens je Rush trek je boost weg uit je tegenstanders
– Slam: Zware landingen zorgen voor een schokgolf, die je tegenstanders verzwakken
– Show-Off: Verdien direct RUSH-punten door het uitvoeren van stunts 

VORTEX 
– Turbulence: Tijdens de RUSH laat je een slipstream van wind achter
– Touchdown: Als je de Boost activeert als je land zijn ze super effectief
– Spiral: Verdien RUSH-punten als je een succesvolle barrel roll uitvoert 

CHARGER 
– Bulldoze: Verpletter je tegenstanders met je fysiek grotere RUSH effect
– Airstrike: Verbeterde magnetisme voor lucht-aancallen
– Daredevil: Verdien RUSH-punten door dicht bij je tegenstanders te rijden 

INTERCEPTOR 
– Rampage: Vul je RUSH-meter met een succesvolle takedown
– Surge: De eerste boost-gebruik kost meer energie, maar is ook krachtiger
– Pinpoint: Verdien RUSH-punten door bijna te crashen 

DYNAMO 
– Energize: Tijdens je RUSH geef je boost-energie aan je teamleden
– Restock: Laat Boost-pickups vallen voor je teamleden tijdens je boost
– Unite: Verdien RUSH-punten door in de buurt van je teamleden te rijden 

TITAN 
– Blockade: Tijdens je RUSH laat je blokkades vallen die je tegenstanders vertragen
– Shield: Geef je teamleden een schild, die ze verdedigen tegen felle aanvallen
– Impact: Verdien RUSH-punten door tegenstanders uit de weg te ruimen 

ENFORCER 
– Blackout: Tijdens je RUSH verblind je tegenstanders die achter je rijden
– Shutdown: Bots tegen tegenstanders zodat hun boost tijdelijk niet werkt
– Bully: Verdien RUSH-punten door omgevingselementen te vernielen

Recensie over Onrush

Onrush is een geweldig adrenaline-gevuld spel, waar je uren zoet mee kunt zijn. De kracht zit hem niet alleen in het laten crashen van je tegenstanders, maar ook in het verzamelen van karakters en skins voor je voertuigen. Door: Score: Onrush krijgt 9 van de 10 punten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.