logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Onmisbare keukenapparaten voor elke moderne woning

Hoe handig is jouw keuken eigenlijk? Het draait niet alleen om mooie en nieuwe keukengerei. Het gaat er ook om dat je snel, slim en leuk eten kunt maken. Als je keuken modern is, heb je waarschijnlijk al een rvs werkbank, een koelkast, een fornuis en een magnetron of oven. Maar er zijn nog meer handige keukenapparaten die het koken nog prettiger maken. Er zijn veel spullen die goed zijn om te hebben als je van lekker eten houdt. Dus in dit artikel kijken we naar handige en moderne apparaten die het koken en je leven makkelijker maken.

Keukenweegschaal

Hoewel dit misschien niet super belangrijk lijkt, is het eigenlijk best handig. Het gaat niet alleen om het meten van hoeveel spullen je gebruikt als je kookt. Op die manier kun je precies weten hoeveel je eet en de juiste hoeveelheden behouden. Zelfs als je bepaald eten wilt vermijden, kun je het wegen zonder speciale maatbekers te gebruiken. Er zijn verschillende soorten weegschalen, dus het is slim om ze allemaal te bekijken voordat je er eentje koopt. Als je een heel precies dieet volgt waarbij je alles tot op de gram moet weten, heb je een weegschaal nodig die tot op 0,05 ons nauwkeurig kan meten. Maar ook als je gewoon normaal kookt, kan een keukenweegschaal handig zijn. Of je er eentje nodig hebt, hangt af van wat jij wil en hoeveel geld je eraan wilt uitgeven.

Blender

Een goede blender is echt handig in de keuken, vooral als je smoothies wilt maken of gerechten waarbij je ingrediënten moet fijn maken voordat je ze kookt. Hoewel je die dingen op zichzelf wel kunt doen, maakt een goede blender het allemaal veel makkelijker en sneller. Als je van plan bent om een blender te kopen, let er dan op dat deze verschillende snelheden heeft, vooraf ingestelde programma’s en het liefst zelfs een functie om zichzelf schoon te maken. Zo kun je smoothies mixen en ingrediënten pureren zonder dat je precies op de juiste knoppen hoeft te drukken. Als je van plan bent de blender vaak te gebruiken, kies er dan een die sterk genoeg is om dat regelmatige gebruik aan te kunnen.

Keukenmachine

Een ander belangrijk apparaat in moderne keukens is de keukenmachine. Dit handige ding kan je enorm helpen bij het hakken, snijden en raspen van groenten en fruit. Ook kun je het gebruiken om deeg te maken en allerlei andere klusjes te doen. Als je op zoek bent naar een goede keukenmachine, let er dan op dat die verschillende messen en schijven heeft. Zo kun je makkelijk je ingrediënten klaarmaken voor het koken, het maken van sausjes of dips. Goede keukenmachines hebben ook verschillende snelheden en knoppen, waardoor het nog makkelijker is om het apparaat te gebruiken.

Broodrooster oven

Hoewel niet iedereen ze gebruikt, zijn broodrooster ovens echt handig voor mensen die hun toast lekker knapperig willen hebben of hun koekjes en gebakjes lekker knapperig willen maken. Maar eigenlijk kunnen broodrooster ovens veel meer dan alleen brood roosteren of koekjes bakken – je kunt ze gebruiken om hele maaltijden te maken, zelfs met vlees en groenten erin. Als je er eentje wilt kopen, let er dan op dat je er een kiest met convectie technologie. Dit zorgt ervoor dat je eten gelijkmatig wordt verwarmd en klaargemaakt om te eten. Bovendien kun je de kooktijd aanpassen zoals jij het wilt, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je eten niet goed gaar wordt. Welke apparatuur mist er nog in jouw keuken?

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.