Wat zeker niet mag missen op jouw fietsvakantie


Eropuit met de fiets kan fantastisch zijn! Alles wat je nodig hebt zit achterop je bagagedrager, je voelt steeds de wind in je haren en kunt gaan waar je wilt. Zeker wanneer je op vakantie in Nederland gaat, is de fiets hét vervoermiddel bij uitstek.

Overweeg je een fietsvakantie? Vergeet zeker de zaken in dit lijstje niet in te pakken. De juiste spullen en gadgets bij je hebben, kan straks op de weg al het verschil maken.

fiets vakantie

De juiste kleding

Voor het fietsen zelf wil je een functionele outfit. Een goede fietsbroek is natuurlijk een must, maar denk ook aan een t-shirt dat goed zit en niet te veel wind pakt. Uiteraard hoef je het daar niet bij te laten, maar kun je helemaal losgaan met een speciale fietshelm, fietsschoenen en handschoenen. Wanneer het weer omslaat, wil je ook een waterdicht jack bijhebben, en eventueel arm- en beenwarmers.

Denk ook aan een outfit voor na het fietsen, als je bent aangekomen op je bestemming. Het is dan wel zo fijn even te kunnen omkleden, en in iets minder functionele (lees: modieuze) kleding uit eten te kunnen gaan, of dat museum te kunnen bezoeken. Denk hierbij ook aan andere schoenen dan je fietsschoenen, zeker als je schoenen met speciale schoenplaatjes draagt tijdens het fietsen.

Fietsreparatieset en fietspomp

Onmisbaar natuurlijk, een setje om een lekke band of andere kleine problemen aan de fiets te kunnen oplossen. Een goede fietsreparatieset bevat bandenlichters, een multitool, stukjes schuurpapier, plakkertjes in verschillende maten en een tubetje lijm. Ook een klein flesje alcohol met wat tissues kan handig zijn, om het oppervlakte van de binnenband schoon en vetvrij te maken, voordat je de plakker erop doet.

Vergeet tot slot niet een fietspomp mee te nemen, om de band weer vol te krijgen als het lek eenmaal gedicht is. Er bestaan kleine modellen voor op de fiets, kijk uit naar een kleine handpomp of ga voor een handige oplaadbare elektrische fietspomp. Handig is ook om een pakje natte doekjes mee te nemen, zodat je na de klus je handen even schoon kunt maken. Dan ben je zo weer op weg!

Fiets gadgets

Om de weg altijd te vinden is een speciale GPS fietscomputer fijn. Hiermee kun je ook vaak je gemaakte kilometers goed bijhouden, en integreren de meeste fietscomputers tegenwoordig met hartslagmonitors, camera’s en andere gadgets. Je natuurlijk kunt ook je smartphone hiervoor inzetten, en deze met een speciale houder op je stuur monteren. Neem dan wel zeker een of twee powerbanks mee, die je op elke bestemming weer oplaadt, zodat je nooit zonder energie, en dus zonder kaart, komt te zitten.

Goede verlichting is ook belangrijk, ook als je denkt alleen maar overdag te gaan fietsen. Je weet nooit wanneer je er ‘s avonds toch nog even op uit wilt, of verdwaald raakt en pas laat op de camping aankomt. Tot slot is een camera leuk, om je fietsavontuur vast te leggen. Een type GoPro kan gaaf zijn om ook video’s te schieten, en makkelijk actiefoto’s te maken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.