logo-liggend-wit-donkerblauw

OnePlus-smartphone – OxygenOS 13


OOS13 KV 0720 02

Door OnePlus is de OxygenOS 13 gelanceerd, de volgende generatie van zijn kenmerkend snelle en gebruiksvriendelijke besturingssysteem. OxygenOS 13 wordt als eerste geïntroduceerd op de OnePlus 10 Pro 5G, waarbij de Open Beta van het systeem binnenkort kan worden gedownload. De update zal later dit jaar worden uitgerold naar de nieuwste smartphone van het merk, de OnePlus 10T 5G.

Meer gemak, betrouwbaarheid en veiligheid

In navolging van de strakke en doelgerichte ontwerpfilosofie van OnePlus combineert OxygenOS 13 zijn snellere, meer vloeiende ervaring en stabielere prestaties met een geheel nieuw Aquamorphic ontwerp, dat is geïnspireerd op stromend water. Dit wordt gecombineerd met meer gemak, betrouwbaarheid en veiligheid, allemaal verwerkt in de kern van OxygenOS 13, met als doel om het digitale leven van gebruikers naar het volgende niveau te tillen.

“Met OxygenOS 13 blijven we de ervaring voorzien waar onze trouwe gebruikers van houden, zoals sneller, vloeiender gebruiksgemak, stabiele prestaties en een moeiteloos, intuïtief ontwerp. We hebben ook fijne verbeteringen aangebracht om beter tegemoet te komen aan de behoeften van gebruikers en hun veranderende levensstijlen met deze allesomvattende upgrade, die de nadruk legt op personalisatie, gaming en online verbintenis.”

Gary Chen, Hoofd OS Product bij OnePlus

Aquamorphic ontwerp

Om de uitstraling van OxygenOS op te frissen, heeft OnePlus gekeken naar de amorfe (ook wel ‘vormloze’ of ‘vloeiende’) eigenschappen van water; vandaar de term ‘aqua’. Net als water is het ontwerp rustgevend, natuurlijk en veelzijdig. De tweede helft van het woord, ‘morphic’, verwijst naar het high-tech niveau van design. Dit is terug te zien in de minimalistische iconen, animaties en een verscheidenheid aan vormen en texturen in OxygenOS 13.

  • Doelgerichte aanpassingen: OxygenOS 13 heeft zachte en afgeronde randen door het hele design, bedoeld om een comfortabelere kijkervaring te leveren. Elk detail in het ontwerp van OxygenOS 13 is met een specifiek doel gemaakt, zodat elk element zowel nuttig als plezierig om naar te kijken is en aan je behoeften voldoet.
  • Verzachtende levendigheid: Vorm en functie gaan hand in hand in OxygenOS 13: het systeem bouwt de gebruikerservaring uit door te anticiperen op elke behoefte en widgets toegankelijker te maken met één lange druk van je vinger.
  • Slim ontwerp: De kleuren van het OxygenOS 13-ontwerp worden op slimme wijze aangepast aan het tijdstip van de dag waarop je je toestel gebruikt. Dit betekent dat het besturingssysteem ’s ochtends helderder is en na zonsondergang een donkerdere, rustigere uitstraling aanneemt.

Soepelere ervaring

AI System Booster

OxygenOS 13 maakt gebruik van de kracht van AI System Booster, die de soepele en stabiele prestaties van het systeem nog verder verbetert. Met geavanceerde, slimme systemen voor geheugenbeheer kan je met AI System Booster meer applicaties tegelijk op de achtergrond laten draaien, zodat je snel van de ene naar de andere kunt switchen. Hiermee zorgt het systeem voor een snellere, vloeiendere gebruikservaring zonder onderbrekingen.

Always-on Display (AOD)

Always-on-displays highlighten contextuele en relevante informatie zonder dat je je toestel hoeft in te schakelen of te ontgrendelen. OxygenOS 13 bevat een ruimere selectie AOD’s die je meer aanpassingsmogelijkheden bieden, zodat je zelf kunt bepalen welke informatie je gemakkelijk toegankelijk wilt hebben. Of je nu naar muziek luistert of meesterwerken maakt op Canvas of Bitmoji, de AOD’s van OxygenOS 13 stellen je in staat om met gemak informatie te bekijken, waar je ook bent.


Op zoek naar coole gadgets?

Kwaliteit van de digitale levensstijl

OxygenOS 13 brengt je gebruikerservaring, je opties voor personalisering en je connectiviteit naar een nieuw niveau. De belangrijkste upgrades omvatten: verbeterd gebruiksgemak dankzij de functies Smart Launcher en Sidebar Toolbox, next-level gamen met HyperBoost, verbeterde audio met Spatial Audio, Dolby Atmos, Fast Pair en Audio Switch, en betere opties voor sharing met Nearby Share en App Streaming.

Smart Launcher

Met Smart Launcher heb je sneller toegang tot apps vanuit mappen. Dit wordt gedaan door mappen en hun inhoud groter te maken op je startscherm. Apps in een map kunnen worden aangetikt en geopend zonder de map zelf te openen, voor een snellere en moeiteloze gebruikservaring. Met Smart Launcher kan je ook snel en eenvoudig widgets voor je favoriete apps toevoegen om vanaf je startscherm van hun functies gebruik te maken.

Sidebar Toolbox

Sidebar Toolbox maakt het makkelijker om alles op je smartphone met één hand te doen. Dankzij deze praktische functie heb je eenvoudige toegang tot alle apps en kan je aanpassen welke applicaties ermee verbonden zijn.

HyperBoost Gaming Engine

OxygenOS 13 versterkt de gaming-prestaties van OnePlus-smartphones met ondersteuning voor de HyperBoost Gaming Engine, die een reeks functies aandrijft die zijn ontworpen om een soepelere en stabielere game-ervaring te bieden bij het spelen van ondersteunde games. Deze functies verbeteren de performance tijdens het gamen: denk bijvoorbeeld aan het verminderen van framerate-schommelingen en het verbeteren van de aanrakingsrespons van je smartphone, zodat je tijdens online gaming een betere kans hebt om de winst te grijpen.

Spatial Audio & Dolby Atmos

Voor professionele audioprestaties ondersteunt OxygenOS 13 Spatial Audio om je op elke plek geluid van bioscoopkwaliteit te bieden. Met Spatial Audio kun je de richting van het geluid in verschillende applicaties aanpassen voor jouw ultieme geluidservaring. Daarnaast ondersteunt OxygenOS 13 Dolby Atmos, dat een breder geluidsveld en een meer nauwkeurige ruimtelijke plaatsing van geluid biedt. Zowel Spatial Audio als Dolby Atmos zorgen ervoor dat je op kunt gaan in alles van de nieuwste tv-programma’s tot Hollywood-hits.

Fast Pair

Met Fast Pair kan je je apparaat binnen enkele seconden gemakkelijk verbinden met ondersteunde draadloze oordopjes en hoofdtelefoons, smart-tv’s en meer, zodat je minder tijd kwijt bent aan menu’s en meer tijd overhoudt om van je media te genieten.

Audio Switch

Met Audio Switch kan je eenvoudig overschakelen van het ene audioapparaat naar het andere. Er zijn geen onderbrekingen wanneer je overschakelt van de ene hoofdtelefoon naar de andere, waardoor een perfecte geluidsovergang ontstaat.

Nearby Share en App Streaming

Door in te loggen bij slechts één Google-account, kan je met Nearby Share eenvoudiger en sneller bestanden overzetten van Android- en Windows-apparaten, zodat je die moeiteloos kunt delen. Daarnaast zorgt de App Streaming-functie ervoor dat smartphones als die van OnePlus de inhoud van hun scherm naar andere ChromeOS-apparaten in de buurt kunnen casten voor een verbeterde mogelijkheid tot delen.

Geavanceerde bescherming

OxygenOS 13 zorgt voor maximale bescherming bij de privacy en veiligheid van je gegevens door je meer controle te geven over wat je deelt én met welke applicaties je dat doet. OxygenOS 13 waarschuwt je bijvoorbeeld automatisch voor risicovolle applicaties en downloads, voor meer veiligheid. Bovendien houdt het nieuwe besturingssysteem je locatie veilig, zelfs wanneer je verbinding maakt met een openbaar Wi-Fi-netwerk. De onderliggende mogelijkheden van Android™ verstevigen de beveiliging verder door app-meldingen te regelen en inhoud te filteren op basis van jouw voorkeur.

Private Safe 2.0

In OxygenOS 13 maakt een nog betere versie van de Private Safe zijn debuut. Deze beveiligt gegevens, documenten en mediabestanden in een virtuele kluis, zodat ze niet kunnen worden geopend door andere applicaties.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.