logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: OnePlus Nord Buds 2

Dat OnePlus zich niet alleen richt op betaalbare smartphones mag duidelijk zijn: met de OnePlus Nord Buds 2 oordopjes kunnen ook muziek- en filmliefhebbers hun hart ophalen bij het merk.

Vormgeving

Wat opvalt is dat de oortjes behoorlijk hoekig zijn: zowel de doos als de oortjes zelf zijn door hun rechte hoeken en grote, ronde vormen vrij fors op te zien en te gebruiken. De oorknopjes hebben een behoorlijk lijvig ‘steeltje’ met een ronde glanzende uitsparing op de oortjes zelf. Dat is het aanraakgevoelige deel waarmee je ze kunt bedienen, waardoor je telkens ook een tik hoort omdat je doortikt op je trommelvlies. Ook de oplaadcassette is ook behoorlijk fors, waardoor je hem niet zomaar in je broekzak kunt schuiven. Op de oplaadcassette vind je één ledlampje als indicator en een USB-C oplaadpoort aan de achterkant. De dopjes hebben een IP55-certificatie. Daardoor zijn de oordopjes zweet- en waterbestendig.

Muziek in de oren

Het geluidsprofiel van de OnePlus Nord Buds 2 zijn – net als de voorganger, de OnePlus Nord Buds – behoorlijk uitgesproken. Het standaard profiel heeft namelijk een prominente bas. Daardoor worden de lage tonen in alles wat je luistert flink opgeblazen. Dat geeft het een warm, vol geluid, met een subtiel-bombastische ondertoon. Gelukkig overheerst die bas de midden- en hoge tonen niet, waardoor het geluid niet dichtloopt en te zwaar klinkt. Wellicht is dat te danken aan de extra 12,4mm drivers en de degelijke bouwkwaliteit. Vanuit de HeyMelody-app kun je de EQ-instellingen aanpassen, maar wij blijven bij de standaard Gebalanceerd-instelling.

Noise cancelling of met omgevinggeluid

Nieuw ten opzichte van de OnePlus Nord Buds is de aanwezigheid van actieve ruisonderdrukking. Nu heb je altijd wel een geluidsfilter met in-ear oordopjes, maar het kan altijd beter. De OnePlus Nord Buds 2 filtert lage, monotone geluiden uit je omgeving, hogere tonen komen meestal nog wel prima door. Maar: het is een stapje in de goede richting en voor dit geld kun je geen mega-dempig verwachten. Wil je wel omgevingsgeluid kunnen horen? Dan kun je de Transparency Mode activeren, die de geluiden uit je omgeving doorgeeft in je oortjes. Deze twee technieken worden gebruikt om telefoongesprekken te verbeteren, wat prima lukt: tijdens telefoongesprekken worden achtergrondgeluiden uit jouw omgeving prima weggefilterd.

Batterijduur en personaliseren

Een volledige lading kan tot 7 uur audio leveren zonder oplaadcase (en zonder ruisonderdrukking) en met de oplaadcase kun je 36 uur vooruit. Het kost slechts 10 minuten opladen om tot 5 uur muziek te luisteren zonder de Active Noise Cancellation. De oordopjes zijn bestand tegen stof en spatwater met een gecertificeerde IP55-classificatie.


Recensie over OnePlus Nord Buds 2

CooleSuggesties topper

Waar veel vreemde merken al jaren met goedkope oortjes prijken, is het toch aan De Merken om goede producten op de markt te zetten. OnePlus zet met de Nord Buds 2 heel betaalbare oortjes op de markt met een indrukwekkend geluid binnen dit segment. De toevoeging van ruisonderdukking is een leuke feature die acceptabele resultaten neerzet. Het enige minpunt is de bouw: de oortjes zien er wat lijvig uit en vooral de oplaadcase is grof en log vormgegeven.

Score: 9


Informatie

OnePlus Nord Buds 2
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 69 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.