logo-liggend-wit-donkerblauw

Win vrijkaarten voor One de Musical

ONE de Musical poster edited

Afgelopen maand het liefdesspektakel ONE de Musical haar succesvolle rentree in het voormalige Broadway theater in Studio’s Aalsmeer. ONE de Musical vertelt het hartstochtelijke verhaal over de eeuwige liefde tussen Amon (Yoran de Bont), een stoere piramide-arbeider en de mooie Mira (Nienke Latten), een rebelse prinses die tegen alle regels in gaat en haar eigen hart volgt. Het is daarmee een tocht naar de geschiedenis van de oude Egyptenaren, waarbij je meekijkt over de farao Cheops en zijn dochter, ten tijde van de bouw van zijn befaamde piramides (en het snode plan van de grootvizier om meer macht te verkrijgen). Daarnaast speelt er een spannende romance tussen de faraodochter Mira (Nienke Latten) en één van de ‘slepers’, Amon (Yoran de Bont). Een verboden liefde die gedoemd is te mislukken, maar de jonge geliefden doen er alles aan om zoveel mogelijk bij elkaar te zijn. Vanuit het oogpunt van een archeoloog maak je van alles mee: een slavenopstand, hongersnood, de werkethos … en natuurlijk de liefde.

LED-Box Theater

Studio’s Aalsmeer is speciaal voor ONE de Musical omgebouwd tot het eerste LED-Box Theater ter wereld en zorgt voor een adembenemende sfeer waarin het publiek, jong en oud, wordt meegezogen. Door de geavanceerde techniek met maar liefst 450m2 aan state-of-the-art bewegende LED-panelen en het totaal vernieuwde podium met bewegende onderdelen is ONE de Musical een feest voor de zintuigen. En dat is echt te gek! Op het podium alleen al staan zeven LED-schermen die kantelen en bij iedere scène nieuwe beelden laten zien. Zo verandert het podium van het paleis naar de bouw van de piramide, van een havenstad tot een feestgelegenheid… en alles daar tussenin. Omdat de panelen afzonderlijk kunnen worden gekanteld, kunnen ze ook in zo’n hoek worden gezet dat de acteurs er op kunnen klimmen. Een geweldige manier om een dynamisch decor te bouwen! Ook aan het plafond zijn panelen bevestigd, zodat er een oppervlak van boven tot onder gemaakt kan worden. Aan weerszijden bevinden zich loopbruggen en ladders, een brug die bewogen kan worden en die allen voorzien zijn van verlichting. Dat maakt de show nog imposanter. Wat het helemaal afmaakt, zijn de schermen aan de zijkanten van de muur én in het plafond, waar je bijvoorbeeld verschillende luchtafbeeldingen op ziet verschijnen. Dat maakt het echt een geweldig stoere ervaring.

Overal en nergens

De loopbruggen scheppen ook heel wat mogelijkheden voor de acteurs om creatief met de ruimte om te gaan. Zo lopen ze door het middenpad van de zaal (tussen de voorste helft en de achterste helft van de zaal), aan weerszijden van de voorste helft en maken ze creatief gebruik van de vele kamers en ruimtes die de theaterzaal ter beschikking stelt. Soms heb je letterlijk ogen te kort en leiden ze misschien zelfs wel een beetje af van het geen er gebeurt op het podium zelf. Een enkele keer is het ook even zoeken naar de acteurs in kwestie, want hoewel de acteurs overal verschijnen, is de audio daar nét niet helemaal perfect op toegespitst. De stemmen worden over het algemeen zaalbreed verspreid, zodat iedereen de (volledig Nederlandstalige) tekst goed kan horen. Minpuntje is overigens de muziekkeuze: soms gaat die een tikje richting de techno, en dat valt toch net iets té veel uit de toon. Ik had liever gezien dat ze gebruikmaakten van wat meer authentieke instrumenten, om daarmee juist wat creatieve spelingen naar huidige muziekgenres te maken. Maar: smaken verschillen.

Cast en crew

De hoofdrollen in ONE de Musical worden vertolkt door Yoran de Bont en Nienke Latten. Yoran de Bont is bekend van de musicals Grease, My Fair Lady, EVITA en Hello Dolly. Nienke Latten was eerder te zien in De Gelaarsde Kat en Aladdin. Andere belangrijke rollen worden vertolkt door Jeroen Phaff (Evita, Phantom of the Opera en Les Miserables) en Danny de Nooy (‘t Schaep met de vijf Pooten) in de rol van Dr. North.

Marc Forno, bekend als jurylid van onder meer Sterren Dansen op het IJs, So You Wanna Be a Popstar en K2 zoekt K3, is toegevoegd aan het team van creatives en verantwoordelijk voor de meeslepende choreografie.

Regisseur: Bart Doerfler | Muziek: Edwin Schimscheimer | Producent en schrijver: Roel Pieters

Musical Awards

Ook dit jaar worden de felbegeerde Musical Awards uitgereikt. ONE the Musical is daarbij twee keer genomineerd: zowel voor ‘Beste Nederlandse Oorspronkelijke Musical’ als voor ‘Beste Mannelijke Hoofdrol Grote Musical’ (voor Soy Kroon) gingen naar ONE de Musical. Producent Roel Pieters is enorm trots: “Nadat we Studio’s Aalsmeer volledig hebben verbouwd tot het eerste LED-Box Theater ter wereld en vlak na de première door corona noodgedwongen de deuren moesten sluiten, hebben we enorm hard gewerkt om ONE de Musical het spectaculaire familiespektakel te maken wat het tegenwoordig is. Dat we nu twee Musical Award-nominaties ontvangen hebben in hele belangrijke categorieën, is de ultieme beloning voor ons hele team!”

Arrangementen

ONE de Musical is nog tot 26 juni te zien in Studio’s Aalsmeer. Tickets variëren van €24,- tot €74 en zijn hier te boeken. Om de ervaring compleet te maken biedt ONE de Musical ook dinerarrangementen aan onder leiding van Maison van den Boer. Hier te boeken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Fleur avatar
  Fleur

  Ik ben een echte musical vrouw! Het lijkt me een geweldige ervaring om deze musical te zien!

 2. Mary Kuiper avatar
  Mary Kuiper

  Graag win ik kaartjes om nog een keer te gaan met mijn briendin van bijna 89 voor haar verjaardag
  Prachtige musical
  ♥️

 3. I.M. Veltkamp avatar
  I.M. Veltkamp

  lijkt mij prachtig

 4. Susan avatar
  Susan

  Ik heb de musical al een keer gezien maar wil dolgraag nog een keer. Prachtige kostuums, mooie muziek, perfecte dans. En de tweede keer zie je altijd weer andere dingen

 5. Anita avatar
  Anita

  Wauw dat lijkt mij geweldig!

 6. Renee van Oudshoorn avatar
  Renee van Oudshoorn

  Hoi Dennis, oh echt superlek voor mij dochter

 7. Patrick van Wanrooij avatar

  We wagen een gokje. Graag een keer mijn vriendin verrassen met een musical. Alleen even oppasje regelen voor de kids om weer eens samen een avond weg te gaan

 8. diana van os avatar
  diana van os

  ik doe heel graag mee lijkt me super mooi !

 9. Julian Snaauw avatar
  Julian Snaauw

  Geweldig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.