logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ondersteun je spieren na het sporten: Vifit Sport levert snelle proteïnen

Vifit sport productenAls je fanatiek sport, weet je hoe het voelt als je spieren te intensief hebt gebruikt. Ofwel: als je goed hebt getraind. Ze zijn op, moe van alle inspanningen, en verdienen rust en verzorging. Die rust is niet zo moeilijk, zo lang je normaal in beweging blijft moet dat goed komen. Die verzorging is een ander probleempje. Want hoe verzorg je spieren? Eigenlijk heel eenvoudig: via je voeding! Met een goede dosis proteïne zorg je voor de juiste voedingsstoffen die je spieren sneller laten herstellen. Zo ben je eerder fit voor een nieuwe training en kun je dus sneller werken aan je sportieve doelen.

Voor iedereen

Als je denkt dat proteïneshakes en proteïnesnacks alleen voor bodybuilders is: forget it! Ook hardlopers, fietsers, wandelaars… iedereen die zijn spieren buitengewoon inspant heeft baat bij extra proteïnes. Een onmisbaar voedingsmiddel, die bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse voor de wandelaars flink wat overlast en spierpijn zal voorkomen. Maar ook buiten dat grootse spektakel is het iets dat je zou moeten proberen. Want wist je dat er in Nederland 3,5 miljoen mensen zijn die elke week ten minste 2 keer sporten? Toch gebruikt meer dan de helft (56%) van de actieve sporters nog geen specifieke sportvoeding*. Vifit Sport wil laten zien dat je met proteïnerijke sportvoeding kan bijdragen aan het behalen van je trainingsdoel, of dit nu het rennen van 10 km is of het trainen voor een sterker en fitter lichaam.

20 gram proteïne binnen 30 minuten na het sporten ondersteunt de spieren

Intensief sporten stelt de spieren flink op de proef. De spieren raken als het ware licht beschadigd en moeten hiervan herstellen. Alleen als je spieren goed hersteld zijn, kun je tijdens de volgende training je grenzen verleggen en vooruitgang boeken. Proteïne is een belangrijke voedingsstof voor de opbouw van spieren en het onderhoud van de spiermassa. Uit onderzoek blijkt dat het voor optimale ondersteuning van de spieren goed is om binnen 30 minuten na een intensieve training 20 gram proteïne te nemen. Proteïne zit van nature in bijvoorbeeld vlees, zuivel en peulvruchten; daarnaast is er specifieke sportvoeding zoals Vifit Sport. Elke portie Vifit Sport bevat 20 gram proteïne en is een makkelijke en lekkere manier om de aanbevolen hoeveelheid proteïne te nemen na het sporten. De producten bevatten alleen natuurlijke smaakstoffen en geen kunstmatige kleurstoffen, zoetstoffen of conserveringsmiddelen. Elke portie is verrijkt met vitamine D, magnesium en kalium en is een natuurlijke bron van calcium, ter ondersteuning van de spierfunctie. Wil je een echt proteine dieet volgen?

Vifit Sport is vanaf 4 mei online verkrijgbaar via www.vifitsport.com en www.bol.com en vanaf 9 mei ook bij Kruidvat. De productlijn bestaat uit een reep, een drinkvariant en een shake, elk verkrijgbaar in drie smaken:

  • Recovery Drink: Banana Honey, Chocolate Mocha en Guarana. Adviesprijs € 2,49.
  • Recovery Bar: Lemon Yoghurt, Peach Yoghurt en Cranberry. Adviesprijs € 2,29.
  • Recovery Shake: Vanilla, Mango Passionfruit, Strawberry Goji (10 porties). Adviesprijs € 14,95.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.