logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ondernemerskracht, Rolf Grouve

Als nieuwbakken ondernemer heb ik mezelf twee jaar geleden echt in het diepe gegooid. Onder het mom: lijkt me leuk, een onderneming’ heb ik mezelf ingeschreven bij de KvK en me aangemeld bij de belastingdienst. Dat had ik beter niet kunnen doen. Niet dat ondernemen niets voor me is – in tegendeel zelfs, maar ik had mezelf wel wat beter moeten voorbereiden op alles wat er bij komt kijken! Als ondernemer heb je namelijk te maken met ontzettend veel uitdagingen en veranderingen, die je grotendeels kunt ondervangen met een goede en gedegen basis.

Flexibel

Aan de andere kant gaf het me ook veel mogelijkheden, zonder plan kun je immers nog alle kanten op. Toch merk ik nu dat bepaalde zaken langzaam gaan verschuiven van het ene element, dat ik voorheen zag als hoofdzaak, naar de bijzaken. En komen er zelfs nieuwe takken van sport bij. Het is belangrijk om daarbij je ogen open te houden en kansen te zien om verder te groeien. Leer relevante ontwikkelingen kennen en investeren tijdig in het moderniseren van je organisatie en het organisatiemodel. Daarbij is vooruitdenken erg belangrijk – de auteur van het boek Ondernemerskracht is dan ook een groot voorstander van regelmatig fantaseren over de toekomst.

Zelfkennis

Daarbij is het belangrijk om te weten hoe anderen jou zien. Wordt je gezien als een expert, een rots in de branding of een breekijzer, die snel veel werk kan verzetten? Gebruik die kennis als uniek verkooppunt, en je kunt grote hoogtes bereiken! In Ondernemerskracht krijg je genoeg ervaringsgerichte verhalen voor de kiezen om je hier een goed beeld van te vormen. Je krijgt hierbij tips en adviezen om die fantasiebeelden om te zetten naar structurele plannen, die je kunt toetsen op de haalbaarheid (op alle fronten, van technologische beperkingen tot het financiële plaatje).

Ga direct naar Ondernemerskracht op BOL.com.


Recensie over Ondernemerskracht

CooleSuggesties topper

Ondernemerskracht is een prettig leesbaar boek over ondernemen – een boek dat bij geen enkele ondernemer in huis mag ontbreken. Het laat je zien wat nodig is om de ontwikkelingen te overleven, wat je moet doen om mee te groeien en een stevige positie te verkrijgen. Dankzij de leuke anekdotes en de vlotte schrijfstijl is het een fijn boek, dat dankzij de opdrachten, vragenlijsten en afvinklijsten een praktische inslag heeft.

Score: 9


Informatie

Ondernemerskracht,
Illustrator: Rolf Grouve
Uitgever: Futuro Uitgevers, 160 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789492221889. Prijs: 22.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.