logo-liggend-wit-donkerblauw

Als ondernemer een community opbouwen op TikTok?

volg mij tiktok

De nieuwe feature ‘Volg mij’ is nu ook in Nederland beschikbaar, een multichannel programma speciaal voor mkb’ers die hun verhalen willen delen, hun community op TikTok willen opbouwen en hun zakelijke doelstellingen willen behalen. Het educatieve programma biedt kleine en middelgrote ondernemingen tools om aan de slag te gaan op TikTok en hun activiteiten naar een hoger plan te tillen en betere resultaten te bereiken in de echte wereld.

Authentieke storytelling leidt tot de beste resultaten

Kleine bedrijven zijn een belangrijk onderdeel van de TikTok-community. Mensen delen dagelijks hun unieke verhalen, promoten hun producten en diensten en tonen ons een inkijkje achter de schermen bij de groei van hun bedrijf. In de content kwamen hun keukens, werkplaatsen en winkelruimtes voorbij, en in ruil daarvoor hebben we deze bedrijven zien groeien van garages tot magazijnen en verder.

We hebben van talloze kleine bedrijven wereldwijd gehoord dat TikTok ze heeft geholpen bij het lanceren en opbouwen van hun onderneming: sommige beweren zelfs dat ze dankzij TikTok de pandemie hebben doorstaan. Dit succes lijkt deels toe te schrijven aan het feit dat kleine bedrijven snel hun community kunnen vinden en vice versa.

Wij hebben ‘Volg mij’ gecreëerd om meer kleine bedrijven in staat te stellen de stap naar TikTok te wagen, zodat ook zij hun verhaal kunnen delen met de TikTok-community en met de inzet van ons platform hun doelen kunnen bereiken.

Leer van Small Business Ambassadors

Vanaf 16 augustus krijgen kleine bedrijven in Nederland de nieuwste tips van onze Small Business Ambassadors. Zij delen hun zakelijke reis op TikTok en geven tips over hoe mkb’ers het beste de kracht van de community kunnen aanboren om hun zakelijke resultaten te verbeteren.

De ‘Follow Me’-gids laat verschillende stappenplannen zien op basis van de doelstelling van de ondernemer. Het biedt het mkb een 6 weken durende e-mailserie waarin de ‘best practices’ worden gedeeld voor het uitvoeren van hun allereerste TikTok-campagne en het integreren van het merkverhaal in hun video’s. Dit omvat een handleiding voor het opzetten van een gratis Business Account, toegang tot het Creative Center voor contentinspiratie en inzicht in hoe TikTok’s Ads Manager en Promotion functies kunnen worden ingezet om de campagneresultaten te optimaliseren.

Sluit je aan bij de community van kleine ondernemers op TikTok

Bij TikTok zijn we dankbaar dat we bijdragen aan het succes van kleine bedrijven en helpen bestaande en nieuwe bedrijven op ons platform daarom graag om de diverse communities te bereiken. Met ‘Volg mij’ kan elk bedrijf de diverse en creatieve formats die beschikbaar zijn op TikTok integreren in hun marketingstrategieën om het gigantische publiek dat aanwezig is op dit platform te betrekken, te bereiken en er contact mee te maken.

Alle mkb’ers die meer willen ontdekken over TikTok kunnen zich hier aanmelden voor het ‘Follow-me’-programma.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.