logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tips voor het onderhouden en schoonmaken van een rolgordijn

Rolgordijnen zijn een populaire vorm van raamdecoratie, vanwege hun functionaliteit en uitstraling. Ze zijn ideaal voor in een woonkamer, slaapkamer, badkamer of werkkamer. Het is echter belangrijk om ze af en toe schoon te maken. Zo zorg je ervoor dat je langer kan genieten van je rolgordijnen, en zo blijven ze er mooi uitzien. Hieronder staan enkele tips voor het onderhouden en schoonmaken van rolgordijnen.

Regelmatig stofzuigen

Een van de eenvoudigste manieren om rolgordijnen schoon te houden, is door regelmatig te stofzuigen in de ruimte waar ze hangen. Rolgordijnen vangen namelijk stof en hierdoor is de kans minder groot. Daarnaast kan je de rolgordijnen ook stofzuigen. Gebruik hiervoor een zachte borstel en ga voorzichtig over en langs het rolgordijn om stof en vuil te verwijderen. Dit is ook belangrijk als je huisdieren hebt, omdat hun haar vaak aan de rolgordijnen blijft kleven.

Gebruik een plumeau

Als je rolgordijnen stoffig zijn en het niet nodig vindt om ze helemaal te reinigen, kan je ze schoon maken met een plumeau. Een plumeau is een zachte borstel die stof en vuil van de gordijnen verwijdert zonder ze te beschadigen. Het is een snelle en eenvoudige manier om je rolgordijn op te frissen.

Afstoffen met een doekje

Een andere snelle en eenvoudige manier om een rolgordijn schoon te maken is met een microvezeldoekje. Dit type doek is speciaal ontworpen om de stof en vuil op te vangen, waardoor ze ideaal zijn voor het schoonmaken van rolgordijnen. Je kunt een beetje water of een mild schoonmaakmiddel gebruiken om de doek vochtig te maken en vervolgens voorzichtig over het rolgordijn heen wrijven.

Gordijn laten drogen

Let goed op dat je na het natmaken van het rolgordijn deze laat drogen. Dit voorkomt dat het gaat plakken aan de binnen kant van de rol. Ook kan vochtigheid zorgen voor schimmels. Dus maak jij je rolgordijn schoon? Neem deze dan daarna direct af met een droge doek. Bovendien kan het helpen om de gordijnen uit te hangen, zodat ze genoeg kunnen drogen.

Rolgordijn onderhouden

Het is een goed idee om je rolgordijnen regelmatig te onderhouden om te voorkomen dat er vuil en stof op hoopt. Door af en toe de rolgordijnen af te stoffen met een doekje, blijven de rolgordijnen er langer als nieuw uitzien. Je kunt de gordijnen eens per week stofzuigen tijdens het stofzuigen van je gehele woning. Daarnaast moet je zorgen dat de gordijnen niet té nat worden. Neem deze dus af met een drogen doek en laat ze goed uithangen wanneer ze per ongeluk wel nat zijn geworden.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.