logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Onder de kleding… Schiesser 95/5

Kleren maken de man, maar wat draag je er onder? Als je wat strakkere kleding draagt (getailleerde overhemden bijvoorbeeld, of slim t-shirts) is het niet zo mooi als je daar een flodderig hemd onder draagt. Persoonlijk vind ik hemden met bandjes over enkel de schouders al niet mooi onder andere kleding, maar als het dan ook nog losser zit zodat de kreukels zichtbaar zijn? Nee, daar pass ik voor! Gelukkig zijn er merken die nauwsluitende ondermode maken voor mannen, zoals het Schiesser ondergoed uit de 95/5 lijn. De naam is geen verwijzing naar Bliksem McQueen in Cars, overigens, maar simpelweg de verhouding katoen/elastan. De stof bestaat voor 5% uit elastaan en voor 95% uit hoogwaardig premium katoen. Daardoor voelt hij zijdezacht, is het duurzaam duurzaam, matglanzend en behoudt zijn vorm. Jezelf een beetje verwennen moet kunnen, toch?

Welk model hemd moet je kiezen

Dan is er nog de kwestie van het model ondergoed. Ook zo’n ding. Al eerder had ik het over het hemd: een standaard hemd vind ik niet mooi, je ziet dan al snel die bandjes over de schouder. Liever ga ik dan voor een t-shirt, wat bovendien het voordeel heeft dat het wat zweet opvangt. Een ander alternatief is het sleeveless ondershirt, een tanktop. Afhankelijk van de bovenkleding kies je vervolgens voor een v-hals of een ronde hals. Bij hoger gesloten overhemden kies je liever voor een ronde hals, heb je een knoopje open (of twee…) dan opteer je liever voor een v-hals voor en wat sportievere look.

Goede vorm onderbroek

Voor ondergoed gaat hetzelfde verhaal, hoewel sommige mannen daar zweren bij een losse boxershort. Persoonlijk heb ik het daaronder wat bij elkaar gehouden, dat vind ik comfortabeler. Draag je echter pantalons of katoenen broeken, dan kan een slip niet zo mooi zijn. Je ziet dan al snel de naden onder je bil. Een string dragen zou een optie zijn, maar een short of een trunk (een strakke boxershort) vind ik toch wel een stukje mannelijker! Die houden de hele benedenverdieping netjes bij elkaar, schuren nergens en zorgen dat je ook door je broek heen geen naden ziet. Een perfecte oplossing!

De heerlijk zittende Schiesser 95/5 producten koop je bij HemdVoorHem.nl!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.