logo-liggend-wit-donkerblauw

Omscholen? Dit zijn de beste keuzes

De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo. Het kan hierdoor nodig zijn om je vaardigheden aan te passen en jezelf om te scholen zodat je nieuwe carrièremogelijkheden kunt krijgen. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar meer salaris, of meer voldoening uit je werk wilt halen. Wat de reden ook is, omscholing kan de weg zijn naar het bereiken van je doelen. In dit artikel bespreken we een aantal veel gevraagde beroepen als je je wilt omscholen. 

Verpleegkundige

In de zorg zijn er enorme tekorten en staat men te springen om nieuwe talent. Binnen de zorg is er altijd vraag naar gekwalificeerde verpleegkundigen. Omscholing tot verpleegkundige geeft je de mogelijkheid om iets te doen voor anderen en bij te dragen aan de zorg, de gezondheid en het welzijn van mensen. Hierdoor kun je veel voldoening uit je werk halen. 

Leefstijlcoach

We vinden onze gezondheid en levensstijl steeds belangrijker. De balans tussen werk en privé is tegenwoordig vaak steeds moeilijker te vinden en stress speelt een grote rol in ons dagelijks leven. Daarom is er steeds meer vraag naar leefstijlcoaches. Op de leefstijlcoach opleiding leer je mensen te begeleiden die hun gewoontes op een duurzame manier willen veranderen. Dit kan zijn op het gebied van voeding, bewegen, slaap, ontspanning en zingeving. Als leefstijlcoach kun je zowel voor jezelf als in loondienst werken. Leefstijlcoach is een beroep met veel vrijheid en uitdaging. 

Docent

Ook in het onderwijs zijn er enorme tekorten. Zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs is er veel vraag naar docenten. Het onderwijs is een prachtig vak. Je helpt de nieuwe generatie zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Dit doe je door kinderen en jongvolwassenen directe kennis bij te brengen, maar ook door ze te leren samenwerken en andere vaardigheden bij te brengen. Je begeleidt hen tijdens de vormende jaren in hun leven.

Duurzaamheidsadviseur

Met de toenemende bewustwording van klimaatverandering en milieuproblemen, groeit de vraag naar professionals die organisaties kunnen adviseren over duurzaamheidsstrategieën. Een omscholing tot duurzaamheidsadviseur kan je betrekken bij projecten die bijdragen aan een groenere toekomst.

Data-analist

Het analyseren van gegevens is essentieel geworden voor bedrijven om inzicht te krijgen in hun klanten en beslissingen te nemen op basis van feiten. Een omscholing tot data-analist kan je de vaardigheden bieden om grote hoeveelheden gegevens te interpreteren en waardevolle inzichten te genereren.

Software ontwikkelaar

Met de voortdurende groei van technologie en digitalisering is er een enorme vraag naar softwareontwikkelaars. Het aanleren van programmeertalen en het ontwikkelen van softwarevaardigheden kan je toegang geven tot een breed scala aan mogelijkheden in verschillende sectoren.

Bouw

Ook in de bouw zijn bekwame vakmensen onmisbaar. In Nederland hebben we te maken met een groot woningtekort en er wordt veel gebouwd. Zoveel, dat sommige bouwprojecten niet door kunnen gaan omdat er niet genoeg mensen zijn. In de bouw is er dan ook veel werk. Daarnaast ontwikkelen de technieken in de bouw zich erg snel. De kans is groot dat je daarom te maken krijgt met veel nieuwe interessante nieuwe technieken. Dat maakt werken in de bouw uitdagend en leuk. 

HR-en verzuimadviseurs

Door de krapte op de arbeidsmarkt is er veel verzuim. Door personeelstekorten neemt de werkdruk op het huidige personeel toe. Hierdoor is er op dit moment veel verzuim in allerlei sectoren. Dit leidt tot een grote vraag naar HR- en verzuimadviseurs om verzuim te voorkomen en op te lossen. 

Cybersecurity

Met de toenemende dreiging van cybercriminaliteit is de vraag naar cybersecurity-specialisten sterk gestegen. Door je te specialiseren in cybersecurity, kun je organisaties helpen hun gegevens en systemen te beschermen tegen cyberaanvallen. Als security engineer zorg je voor het beveiligen van netwerken en het optimaliseren van de IT-infrastructuur zodat de continuïteit en de veiligheid van digitale gegevens en online toepassingen gegarandeerd kunnen worden. 

Vakmensen op het gebied van duurzame energie

Steeds meer mensen verduurzamen hun woning met zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Installateurs op deze gebieden worden daarom erg veel gevraagd. Als installateur van zonnepanelen heb je altijd werk. Het is een afwisselend beroep want je komt op diverse werkplekken. Je werkt in de buitenlucht en de verdiensten zijn goed. Daarnaast kun je in loondienst werken, maar ook als zzp’er en draag je bij aan een betere wereld. Een carrière op het gebied van duurzame energie brengt veel voordelen met zich mee.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.