logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Omdenken in communicatie: zo doe je dat


omdenken in communicatie Het kleine en compacte boekje Omdenken in communicatie is het kleine broertje – of zusje – van het populaire boek Omdenken, waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. In dit boekje wordt alle theorie opzij geschoven en vanuit praktische voorbeelden verteld hoe het principe van Omdenken werkt, en hoe je het in de praktijk kunt uitvoeren – om precies te zijn hoe je het in je communicatie naar andere kunt toepassen.

Wat is omdenken

Omdenken is het omdraaien van een probleem in een kans of een voordeel. Of op zijn minst om het te neutraliseren tot een nulpunt, iets dat niet positief of negatief is. Omdenken is niet wegkijken van problemen, maar het oplossen ervan door het op een originele en bijzondere manier te benaderen. Klinkt goed? Dat is het ook zeker! Het vraagt wel de nodige creativiteit van de aanschouwer, en de nodige zelfkritiek naar jezelf en je aanpak, maar als je eenmaal door een aantal stappen heen bent werkt het principe geweldig.

Geen cursus

Het boekje Omdenken in communicatie is echter geen cursus in hoe je de technieken moet gebruiken. Daarvoor moet ik je toch echt doorverwijzen naar het boek Omdenken, dat een stukje dikker is en je echt stap voor stap door het hele omdenkproces zal begeleiden. Dit kleine boekje steunt vooral op praktische voorbeelden van hoe het omdenken in de praktijk er uit kan zien, zodat je het zelf misschien kunt toepassen en in ieder geval kunt zien hoe het principe werkt. Lekker controversieel, een tikje provocatief en boven alles met een frisse blik. Omdenken is geen plek voor vastgeroeste geesten, dus pak het blik olie er maar vast bij, want met deze technieken gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Omdenken in communicatie, Berthold Gunster AW Bruna, 64 pagina’s, paperback. Prijs: 4,99 euro. ISBN: 9789400507777

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.