logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Oma’s Klassiekers

Na de kookboeken Oma’s Soep en Oma’s Stoofpotjes is er nu een wat meer allround kookboek met good-old klassieke recepten: Oma’s Klassiekers geeft je 50 heerlijke recepten met een goed verhaal. Familierecepten, wel te verstaan, dus niet zomaar ‘klassiekers uit een standaard kookboek’.

Het hele jaar rond

In Oma’s Klassiekers vind je recepten voor het hele jaar, van voorgerechten tot hoofdgerechten, van een stevige lunch (balkenbrij, iemand?) tot zoete nagerechten of iets voor bij de koffie. Recepten als hopjesvla en stoofpeertjes mogen natuurlijk niet ontbreken, maar ook advocaat, macaroni met ham en kaas en gehaktballen komen voorbij. Het kookboek laat overigens ook zien dat ook de oude garde zich niet zo makkelijk laat kennen en van een smakelijk hapje houdt. Nonna Mami laat je zien hoe je een Italiaanse lasagne of tiramisu maakt, terwijl omi Tonny je haar recept van Babi ketjap deelt. Het is dus een fijne mix van klassieke en moderne gerechten, steevast met een moderne twist.

Persoonlijke recepten

Het leuke aan deze boekenserie is dat je de opa’s en oma’s allemaal leert kennen. Ze stellen je graag aan je voor, maar vertellen ook iets persoonlijks bij hun recepten. Waar zij ze hebben geleerd, bijvoorbeeld, of wanneer zij ze het liefst maken. Daardoor krijgen ze een persoonlijk tintje, wat ik een pluspunt vind aan deze boekenreeks. Het grootste pluspunt aan deze persoonlijke recepten is echter wel dat ze al vaak zijn gemaakt: ze kloppen allemaal en hebben daardoor bijna succesgarantie (tenzij jij iets verprutst… maar daar kunnen de recepten ook niets aan veranderen).


Ga direct naar Oma’s Klassiekers op BOL.com.

Recensie over Oma’s Klassiekers

CooleSuggesties topper

De kookboeken van Stichting Oma’s Soep zijn heel fijn om binnen handbereik te hebben. Het zijn mooie kookboeken met persoonlijke verhalen en anekdotes, fraaie foto’s en goede recepten. Dit kookboek is het meest diverse tot nu toe en brengt je van de lunchtafel tot aan de koffie om vervolgens van voorgerecht tot aan het dessert een avondmaal voor te schotelen. De recepten zijn toegankelijk, met ingrediënten die je zonder problemen in de supermarkt kunt halen. Van ieder verkocht boek gaat er overigens 1 euro naar Stichting Oma’s Soep.

Score: 9


Informatie

Titel: Oma’s Klassiekers
Auteur:
Uitgever: Becht boeken
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789023017158
Prijs: 21.99 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.