logo-liggend-wit-donkerblauw

Om naar uit te kijken: de nieuwe Smart TV's van Sony


sony tv lifestyle
In 2016 brengt Sony de 4K High Dynamic Range (HDR) kijkervaring naar een hoger niveau. Een groot deel van de nieuwe 4K BRAVIA tv’s is uitgerust met HDR-technologie, zodat levensechte kleuren en hoogwaardige 4K-helderheid zorgen voor een optimale kijkervaring. Daarnaast beschikken een groot aantal televisies over Android TV. Hierdoor is alles dat op een tablet of smartphone zichtbaar is, ook op het grote scherm te bekijken.

HDR, de nieuwe standaard Bijna alle nieuwe 4K BRAVIA tv’s zijn voorzien van HDR-technologie. Dit betekent dat deze modellen een optimale beeldkwaliteit bieden bij HDR-compatibel beeldmateriaal. Deze HDR-content zie je terug in de producten van diverse filmaanbieders en broadcasters en de content wordt omarmt door verschillende online streamingdiensten zoals Amazon Video en Netflix. Videomateriaal dat in HDR is opgenomen, bewerkt en gedistribueerd, biedt een breder scala aan helderheidsniveaus dan Standard Dynamic Range videomateriaal. Door het hogere contrast en gedetailleerde kleurweergave wordt alles nóg levensechter.

De BRAVIA XD93: Slim Backlight Drive Naast standaard HDR introduceert Sony een Slim Backlight Drive. DeBRAVIA XD93 is als eerste voorzien van deze backlighttechnologie voorzien van X-tended Dynamic Range PRO. Het contrast, de helderheid en het kleurenpalet worden zo verder versterkt en dynamischer. Dit zorgt voor een optimale beeldweergave bij een tv-toestel dat op het dunste punt slechts 11,8 mm dik is. De XD93-serie is een led-tv met randverlichting en local dimming. X-tended Dynamic Range PRO zorgt voor driemaal zoveel helderheid. De 4K Processor X1 zorgt daarnaast voor duizenden kleine beeldaanpassingen per seconden. Daardoor worden de resolutie, de kleur en de helderheid dynamisch verbeterd, zodat elke scène de levendigheid van 4K of meer krijgt.

Slank nieuw design: ‘Slice of Living’ Sony introduceert in 2016 het BRAVIA designconcept ‘Slice of Living’. Deze vormgeving past uitstekend in elk hedendaags interieur. Het geometrische ontwerp speelt in op de actuele woontrends. De accenten in champagne, goud en zilver zorgen voor extra warmte en uitstraling.

Het design van de BRAVIA XD93 worden geaccentueerd door het egale, vrijwel randvrije scherm. Daarnaast houdt een nieuwe oplossing de kabels en snoeren buiten beeld en kan het toestel op slechts 3,6 cm van de muur hangen dankzij een innovatief wandbevestigingssysteem.

De BRAVIA SD85 brengt 4K-amusement nog dichterbij dankzij het gebogen scherm. Dit is de slankste ‘curved’ 4K BRAVIA tot nu toe. Volledige connectiviteit via Android TV Via Google Play heeft de gebruiker toegang tot een scala apps, games en amusement op het grote scherm. Tevens kan via Google Cast probleemloos de content vanaf een mobiel apparaat op het tv-scherm bekeken worden. Door te klikken op het ‘Cast’-pictogram in bijvoorbeeld Uitzending Gemist, YouTube of één van de honderden compatibele apps, wordt de content automatisch van een Android/iOS-toestel naar de BRAVIA tv gestuurd. Het mobiele apparaat is vervolgens weer normaal te gebruiken voor andere toepassingen.

Voice Search maakt nu integraal deel uit van de hoofdafstandsbediening. Door op de ‘Voice’-knop te drukken kan de gebruiker allerlei commando’s geven aan de tv. Bijvoorbeeld om een film, tv-programma, weersvoorspellingen of andere internetcontent te zoeken. Daarnaast kan via deze functie van zender of input gewisseld worden.

Beschikbaarheid De nieuwe line-up BRAVIA 4K Ultra HD televisies van Sony zijn in de Benelux verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.