logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Olympic Games Tokyo 2020


Nu de Olympische Spelen na een jaar lock-down toch eindelijk doorgang kunnen vinden, is het tijd om ook alle bijbehorende games te omarmen. Wij downloadden Olympic Games Tokyo 2020 op onze PS4 en zetten ons beste beentje voor in een strijd om de felbegeerde gouden plakken binnen te slepen in verschillende disciplines. Daarbij moet je denken aan rugby, judo, sportklimmen en 4x100m estafette. 

Sportieve partygame

Nu had Olympic Games Tokyo 2020 een serieuze simulatiegame kunnen zijn – de titel is er naar. Schijn bedriegt: het is een echte partygame. Maar wel eentje die het sporten een beetje serieus neemt. De verschillende sportgames hebben zo hun eigen en unieke manier van spelen en houden zich qua regels dicht bij de originele spelregels van de sporten. De partygame-elementen zijn overduidelijk, dat blijkt bijvoorbeeld al uit de mogelijkheid om jouw atleten te kleden in een Sonic-outfit! Ook de bediening is toegankelijk en best vergeeflijk. Meedoen is belangrijker dan winnen – maar de winst is ook heerlijk om binnen te halen!

Teambuilding

Aan het begin van het spel maak je een unieke atleet, die je vanaf daaruit kunt laten ontwikkelen met teamgenoten en partners, die je allemaal zullen ondersteunen bij je streven naar gouden medaille-glorie. De avatar-ontwerper is best uitgebreid, op een cartooneske manier. Vanuit daar werk je dus aan je team, waarbij je steeds nieuwe mogelijkheden ter beschikking krijgt en een beter team om je heen verzamelt. Door mee te doen aan wedstrijden en competities verdien je punten, die je kunt besteden aan kleding en cosmetische upgrades, van shirts tot broeken, maar ook funny outfits zoals Sonic of een astronautenpak.

Verschillende activiteiten

In tegenstelling tot andere Olympische Spelen, wordt de lijst met activiteiten niet overspoeld door atletiekevenementen. Ja, op de 100 meter en estafette vind je het traditionele knopen stampen, maar je kunt ook aan de slag met tennis-, voetbal- en boksevenementen. Het zijn deze laatste disciplines die het spel uniek maken, je hebt een diverser spel met meer spelmogelijkheden. Voor ieder wat wils, zogezegd. Iedere activiteit heeft ook zijn eigen aandachtspunt. Bij de een moet je jouw energieniveau goed beheersen, bij de ander juist op het goede moment pieken. Zo is ieder spel weer anders en kun jij je talenten botvieren! Door die variatie wordt het spel ook lekker competitief 🙂


Ga direct naar Olympic Games Tokyo 2020 op BOL.com.

Recensie over Olympic Games Tokyo 2020

Waar partygames een jaar geleden helemaal hot ware, is het al een tijdje akelig stil rond dit genre. Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game is een fijne titel en vult meteen een gat binnen dit genre. SEGA laat zien dat het nog altijd kampioen is in het genre sportgames, waarbij het arcade-element juist een funfactor toevoegt. Het spel biedt een gevarieerde selectie van evenementen, elk met hun eigen verslavende gameplay-mechanica.

Score: 8


Info

Olympic Games Tokyo 2020
Uitgever: SEGA
Getest op: PS4
Genre: partygame
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.